Moderátoři: smith

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#611 - 27. 8. 2012, 10:22

Šenfi: moc pěkné a poučné
Koukám, že s MMER3 mají zkušenosti všichni podobné a názory také. Ono to není vždy ani tak o tom, kolik kdo máme na hobby financí, ale na lidském postoji a jednání...😉

Ten komentář na MMER3 je dokonalý... 😁
Cituji: "Dotyčný čekal více jak měsíc na zaplacení částky kolem 30Kč a ještě chtěl ušetřit na poštovném.Musel jsem to urgovat asi dvkrát.Teď dělá problémy a chce 10mincí místo deviti,které byly uvedeny v aukci.Neni to numismatik,ale vykořisťovatel..." 😁😁😁

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

MMER3

Uživatel

Zaregistrován
31. 8. 2008

#612 - 27. 8. 2012, 12:50
poslední dobou sem moc nestíhám chodit, ale koukám, že některé věci se tu bohužel nezměnily 🙂 1) doporučený dopis stojí běžně 1,7 €, na čem se s ním dohodneš, to budeš mít 2) ad předražení - tady ti absolutně nerozumím, ta aukce začíná na 1€, a zda to vyhraješ záleží jen na tvém limitu. O tom zda je něco předražené nerozhoduje tedy prodejce, ale kupující 3) tvé nákupy na aukru... aha, už [cháp(http://aukro.cz/show_user.php?search=mmer3) 😃 ...

1) V aukci má tedy daleko víc než 1,7 € a dohadování se o poštovném už mne přešlo.
2) Jistě, ale říkám, že poštovné je třeba mít na paměti a připočítávat ho k ceně. Neříkám, že veškerá předražení pramení od prodejce ;-)

Jinak - katalogů mám dost, takže opět jsou tyhle chytré řeči zbytečné.
Nicméně - oni sběratelé, když jim pak řekneš (že, Dracek), jaká cena je v katalogu, ti stejně pak tu a tam i vynadají a nabídnou bankovku za cenu několikanásobně vyšší (ten 1 000 000 jug. dinárů, jestli si vzpomínáte ;-) ).

P. S. Téměř 200 pozitivních komentářů přejdete a těch pár negativních (z toho velká část od jednoho prodejce) si vyberete jako "ukázkové". Smutné zacházení s daty.
Věřte mi, že v mých nákupech vím, co dělám. Moje sbírka roste, a to úspěšně, takže asi to "nějak funguje". Vaše způsoby "co chci, to koupím" asi také fungují, ale jsou mnohdy značně finančně náročnější /u týchž bankovek a mincí/ než ty moje. Tyhle hádky ale vážně nemají smysl. Poptávejme tu bankovky, nabízejme relevantní odkazy, nanejvýše komentujme ty odkazy /resp. jejich "obsah"/, ale dál to nemá smysl.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Brett

Uživatel

Zaregistrován
9. 3. 2010

#613 - 27. 8. 2012, 13:40

MMER3 - na Tvoje názory ohľadne zberateľstva reagovať nebudem ... Len sa tak zamýšľam nad tým, že čo to je za človeka, ktorý bol viac krát upozornený, že svojou nadmerne veľkou ikonkou v profile obťažuje ostatných členov fóra (a aby ju zmenšil, alebo zmazal) a ten človek to proste ignoruje ...

MMER3

Uživatel

Zaregistrován
31. 8. 2008

#614 - 27. 8. 2012, 14:10
MMER3 - na Tvoje názory ohľadne zberateľstva reagovať nebudem ... Len sa tak zamýšľam nad tým, že čo to je za človeka, ktorý bol viac krát upozornený, že svojou nadmerne veľkou ikonkou v profile obťažuje ostatných členov fóra (a aby ju zmenšil, alebo zmazal) a ten človek to proste ignoruje ...

Nepamatuji si, že bych byl na to upozorněn, natož pak vícekrát, nicméně nemám kdovíjak rychlý "stroj" ani internet a problémy mi to nedělá. Takže to beru jako výmysl. Nastavení tohoto serveru to umožňuje a víc řešit nebudu. "Mluvit" mi do ikony, pokud není amorální, tak to vážně odmítám. A opakuji - asi začnu přecházet na "Drackův" styl - tohle je pro poptávku bankovek, ne pro řešení ikon ba dokonce ani relevance dotazů ostatních diskutérů.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#615 - 27. 8. 2012, 14:51

MMER3 napsal/a:

...Nepamatuji si, že bych byl na to upozorněn, natož pak vícekrát, nicméně nemám kdovíjak rychlý "stroj" ani internet a problémy mi to nedělá. Takže to beru jako výmysl. Nastavení tohoto serveru to umožňuje a víc řešit nebudu. "Mluvit" mi do ikony, pokud není amorální, tak to vážně odmítám. A opakuji - asi začnu přecházet na "Drackův" styl - tohle je pro poptávku bankovek, ne pro řešení ikon ba dokonce ani relevance dotazů ostatních diskutérů.

Sice je to trochu mimo téma, ale vzniklo to z Tvého dotazu, resp.reakcí na odpověď k němu! A na můj styl odpovědi si nezvykej, nejsi moderátor, takže jak by řekl klasik, někdy raději moc nevybočuj z řady(pokud nemáš opravdu zajímavou a přínosnou myšlenku) nebo ideálně jak se říká drž i hubu a krok(ostatně nejvce zbytěčných reakcí z poslední dobu tu máš možná sám - řekl bych, že Ti asi chybí trocha sebereflexe).
Pokud se Ti to tu nelíbí, nikdo Tě tu násilím nedrží... 😐

nerva81

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2007

#616 - 27. 8. 2012, 14:53

to MMER3: Doporučuji k přečtení tento článek.
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2001011201

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

mameluch

Uživatel

Zaregistrován
27. 7. 2010

#617 - 27. 8. 2012, 15:46

Kúpim dve nasledovné neperforované bankovky:
1.20Kčs 1926 tiskárna Haase dvojpísmenná séria (Aa-?b) kvalita najhorsie XF- (Baj.21b1)
2.10Kčs 1927 s.N , kvalita UNC (Baj.22e)

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#618 - 27. 8. 2012, 17:42
1) V aukci má tedy daleko víc než 1,7 € a dohadování se o poštovném už mne přešlo. 2) Jistě, ale říkám, že poštovné je třeba mít na paměti a připočítávat ho k ceně. Neříkám, že veškerá předražení pramení od prodejce ;-) Jinak - katalogů mám dost, takže opět jsou tyhle chytré řeči zbytečné. Nicméně - oni sběratelé, když jim pak řekneš (že, Dracek), jaká cena je v katalogu, ti stejně pak tu a tam i vynadají a nabídnou bankovku za cenu několikanásobně vyšší (ten 1 000 000 jug. dinárů, jestli si vzpomínáte ;-) ). ...

Vlastně jsem sem vlezl omylem, ale tohle mi nedá - 18 negativních komentářů na 200 pozitivních je na Aukru, kde se běžně dávají pozitivní komentáře i podvodníkům ze strachu kvůli odvetnému negativu, obrovské množství a odstavení uživatele svědčí o závažném porušování pravidel. Stará pravda říká, že čím více se v lejně šlape, tím více toto páchne a toto je bohužel (ne)pěkný příklad.

numpszi

Moderátor

Zaregistrován
16. 8. 2008

#619 - 28. 8. 2012, 15:57

nieco pre mmer3,
nakup za 70EUR, postovne 27EUR🙂

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#620 - 28. 8. 2012, 16:12

no loni jsem platil odbornou literaturu z Číny 40USD a poštovné 30USD...
(pravda šlo o 4 díly knihy)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.