Moderátoři: smith
OK, ale - kolik si bere za poštu do ČR, když už s ním máš zkušenosti? Zatím to nehraje roli, ale pak, až se to vyšplhá o dalších "pár" eur výš, tak to samozřejmě musím započítávat...
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Řeším to, abych to věděl. Už jen proto, že ani po Německu nemá to poštovné úplně nejlevnější - téměř 100,- Kč (což už je u téhle bankovky znát, poštovné si mohu dovolit neřešit u ještě dražších bankovek, ne zde). A hlavně - jde o výslednou cenu, prostě sbírám tak, že mám zhruba nastavená maxima, která o více než pár korun nepřekračuji, bez ohledu na cenu bankovky nebo mince /a to že občas koupím i něco dražšího, jde mi o to, aby to bylo podle mne za rozumnou cenu, mnohdy bazíruji na desetikorunách i u bankovky za několik tisíc, když si myslím, že je její cena nadsazená/. Když jsem to v minulosti porušil, většinou jsem si krátce nato nadával, protože jsem tytéž bankovky nebo mince potom sehnal daleko levněji. Není umění to vykoupit za draho. A milionář také nejsem. Jenom bych se dovolil ohradit proti tomu, že sbírám odpad. Koneckonců, už delší dobu nemáš ani ty informace o tom, co a kde nakupuji, protože Aukro už pár let nepoužívám a přes internet už také nenakupuji (jen přes vlastní e-mail, od prodejců, kteří nabízejí výhradně nebo předně mně). A v každém případě to, co je pro tebe odpad, může být pro mne skvost, stejně tak jako to, co je pro tebe skvost může být pro mne a jiné odpad. Záleží na tom, co sbíráš. Sbírání je koníček a myslím si, že nikdo nemá právo tohle určovat. Jde o to, že tě to baví, pokud to tak je, splňuje to účel, i kdybys celý život sbíral jen pěťáky (hliníkové, ne ten z r. 1924 ;-) ). Obchodování se sběratelským materiálem je pak trochu jiná věc, ale o tom jsi nepsal. Chápat to nemusíš, jenom jsem se ptal, jestli to víš. Myslím si, že jsem ještě dost mladý nato, abych si mohl dovolit hledat pomaleji, za lepší ceny, ne kupovat honem, honem.
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
poslední dobou sem moc nestíhám chodit, ale koukám, že některé věci se tu bohužel nezměnily 🙂
1) doporučený dopis stojí běžně 1,7 €, na čem se s ním dohodneš, to budeš mít
2) ad předražení - tady ti absolutně nerozumím, ta aukce začíná na 1€, a zda to vyhraješ záleží jen na tvém limitu. O tom zda je něco předražené nerozhoduje tedy prodejce, ale kupující
3) tvé nákupy na aukru... aha, už [cháp(http://aukro.cz/show_user.php?search=mmer3) 😃
MMERe, zkrátka už sem chodíš nějaký pátek, občanku už dávno taky máš, svéprávnost ti nejspíš taky ponechaly. Někdy mi zkrátka přijde a určitě nejsem sám, že čekáš, že ti každý dá snad všechno zadarmo a pokud možno ti ještě zaplatí za to, že si to laskavě vemeš.
Sběratelství leze do peněz a pokud jich máš málo, tak si kupuj takové bankovky na které máš a hlavně si konečně pořiď nějaký katalog. V opačném případě se pak nediv, že když si napíšeš o bankovku o jejíž ceně nemáš ani šajn a lidi ti jen řeknou o její hodnotě a ty začneš hrát tu svojí oblbovačku, tak už ne každý na to má náladu. 😉
PS: Numpszi, promiň za spam, pak to, prosím, promaž 😉
Nedá mi to a musím taky napsat. MMERe ty jsi opravdu starý škudlil. Pamatuju si (je to už asi 2 roky) jak si vyhrál u mne v aukci bankovku asi za 60 Kč, obyč. poštovné jsem měl stanovené na 20 Kč a ty si mne pak v mailech přemlouval, abych ti bankovku osobně zavezl do Písku, abys ušetřil na poštovném....:mrgreen:😁😁
Když chceš opravdu koupit nějakou bankovku, tak se na cenu poštovného nehledí...
"ještě chtěl ušetřit na poštovném"🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.