Moderátoři: smith
Čtěte, prosím, čtěte. To už je podruhé za poslední týden, co mi tady někdo "vyvrátil" něco z mého komentáře, co jsem si "vyvrátil" (přímo v onom komentáři) sám. Píši "nečekám 50,- Kč".
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Nicméně, abyste se nespletl, přesto, že mám podobný názor na věc (jak ostatně uvádím výše), tak bych neříkal "nikdo", protože ne každý je sběratel a tak se i v dnešní době stává, že kdeco koupíte, když máte štěstí, značně pod cenou. Třeba před pár lety 50 000 ITL (poslední emise, nominálem kolem 500,- Kč, stav AU) za 5,- Kč. Nebo lépe - 25,- Kčs 1961 E, stav 2-3, také za 5,- Kč (od jiného prodejce ;-) ).
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
Já se nechlubím, jen uvádím příklady. Kdybych se cíleně jen chlubil, jistě bych zavítal spíše tam, než do tohoto vlákna.
no, kdyz uz se tady nakousla ta spoluprace s bankami - ono samozrejme neni problem ziskat UNC platne penize, napr. kdo pred nejakymi 15-ti lety dosel do banky pro balicek 100 kusu od 500korun serie B, tak na tom mohl slusne vydelat (pred par lety na aukru chodila tato petistovka i za 4000,- kus, ted mam dojem ze uz to s bidou preleze 1000,- Kc). Spis bych videl jako vetsi problem mit v tom pred 15 lety ulozenych 50000 tisic na ktere bych nemohl sahnout, i kdyz by to byly platne penize🙂
Mimochodem, nedavno jsem dostal na poste 500 Kc serii B temer UNC a mam dojem, ze tady nekdo psal, ze mu vyjela i UNC z bankomatu - mate jeste nekdo zkusenost, ze se ted zacaly objevovat? Ze by banka vyhodila nejake zasoby?
Já jsem dostal 500,- Kč 1995 UNC před 2 "a něco" lety v bance, což bylo krátce po konci té ideální doby, kdy se tedy už neprodávaly za 4 000,- Kč, ale prodal jsem jí za 3 600,- Kč. Do dneška jich několik mám. Chtěl jsem je pro sebe, na klesající hodnotu jsem nehleděl. Nedávno se mi poštěstilo akorát se sérií C, B už není skladem. I tohle mám na spolupráci, takže kdyby byly, tak bych je měl mít stranou. Ale už delší dobu je to bída, asi od konce roku 2010. Teď se mi daří spíše s cizinou než s ČR.
P. S. Nejenom UNC platné peníze, ale třeba i výroční, v menších nákladech, tu a tam i sběratelské nebo vysloveně vzácné, když máte štěstí. Není to každý den, ale je třeba hledat. Nebo najít ochotné banky, kterým nevadí zdržování hotovosti v trezoru (ono když se chce, všechno jde, i když se to zdá sebenemožnější...)
Mě vypadla cca před 2měsíci 500/1995 s.B v UNC a psal to tady.😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.