Moderátoři: smith, Wjem

jar456

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2023

Vytvořeno:
28. 1. 2025, 19:28

Popis obrázku

Popis obrázku

Popis obrázku

Dobrý večer,
nedokázal by prosím někdo rozluštit podpis u tohoto obrazu. Obraz byl kdysi vystaven v Palermu, to jde přečíst na zbytku štítku nalepeného na rubu obrazu, tak by autor mohl snad být Ital. Podpis je velmi špatně čitelný, na obrázku je vyvofocený pod UV světlem, při normáním světle není viditelný skoro vůbec. Typuju, že by se mohlo jednat o malíře Vittore Antonio Cargnel, ale to je jen můj osobní typ. Kdyby náhodou byla někomu signatura povědomá, nebo by dokázal podle stylu malby poradit o koho by se mohlo jednat, dejte prosím vědět. Díky moc. J. Pleva

nataradza

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2020

Vytvořeno:
28. 1. 2025, 20:58

Já z toho dobrého malíře necítím a ten štítek zezadu je -- jako ostatně každý takový -- maximálně podezřelý. Vypadá, že byl pokrčen a natrhán a až pak přilepen. A co by ten nápis (M)OSTRA di PALERMO měl znamenat? Když bude obraz vystaven v Praze, dá na něj někdo štítek Výstava v Praze?

floodland

Uživatel

Zaregistrován:
23. 4. 2012

Vytvořeno:
29. 1. 2025, 12:23

Ať už to maloval kdokoliv, tak ten štítek na zadní straně je tak strašlivý, že bych se tomu obloukem vyhnul.

jar456

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2023

Vytvořeno:
29. 1. 2025, 17:44

Díky za zhodnocení obrazu. S tím štítkem máte pravdu že nepůsobí úplně nejlíp, ale bral jsem to spíš jako vodítko, že se může jednat o Italského malíře. Nicméně obraz visí na zdi, takže štítek mě nijak nebere a je mi jedno jestli ho tam někdo někdy dolepil. Mně se ten obraz líbí a nepořizoval jsem si ho kvůli tomu, že bych ho chtěl s nějakým ziskem někdy prodat. Na mě ten obraz působí hodně mile. Jen se snažím dopátrat autora a je mi jedno jestli to bude nějaký Tonda z Horní dolní.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.