Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Já jsem myslil, jestli by šlo nějak blíže určit - Osmandské známky - tedy konkretně nějaké území.
Osmanská říše byla jedna z největších a nejmocnějších říší v prostoru při Středozemním moři. Říše existovala v letech 1299–1922 a během této doby zahrnovala oblasti Malé Asie, Balkánu, Černomoří, Blízkého a Středního východu a severní Afriky. - Wikipedie. Jak je uváděno Osmandská říše se stávala z 27 státních útvarů, takže asi i známky se vydávali různě. Jak mám třebas Austrálii, taky bych je mohl všechny zařadit jenom pod Austrálií. Ale mám tam třebas Queensland, západní a jižní Austrálii a nebo Nový Wales. Tím jsem myslil, že bych třeba napsal jenom Evropa a tam by bylo všechno možné. Prostě guláš. No už nebudu otravovat a pokusím se to nějak dát dohromady. Veliký dík za čas strávený s otravou - Zdeněk
Osmanská říše stejně jako Sovětský svaz nebo teď Rusko - známky platily na celém území státu. Nevím, co by se mělo upřesňovat. Samozřejmě je zapotřebí vzít v úvahu dobu platnosti, protože například v Budě neplatily - v době kdy Osmanská říše končila u hranic města Vídně známky neexistovaly.
Ty známky Osmanské říše najdeš pod Tureckem. Španělské zámoří je konkrétně Kuba. V páté řadě je druhá Mexiko a poslední okousaná je Monaco. Některé známky v běžném katalogu nenajdeš, ta Venezuela je fiskální a střižená Anglie jsou výstřižky z celin. Někdy pomůže napsat něco ze známky do vyhledávače.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.