Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
2× Osmanská říše, 3× Španělsko
2×5 Osmani
Holandsko, Lucembursko? (je to prd vidět), Rakousko, Rumun, Rakousko
Turecko, nevím, Saudská Arábie, Španělsko, děsně ožraná Anglie, předpokládám,
Anglie, Itálie, 3× Rakousko
Severoněmecký poštovní spolek, Würtenbersko, Rakousko, staroindický stát, si nevzpomenu jaký (ale je to na té známce napsaný), Viktorie
Filipíny, Španělské zámoří, Anglie, Rakousko, Švédsko
Rakousko, Anglie, Německo, USA, zálepka (dobročinná známka)
Turecko, Venezuela (aspoň myslím), Rakousko, Anglie, Rakousko
2× Švýcarsko, Anglie, 2× Rakousko
Španělsko, 2× Anglie, Španělsko, Mys Dobré Naděje
Děkuji za určení států u známek. Teď snad už některé budu moci přiřadit do katalogu, který používám. Ať už je to Colnert nebo StampWorld. Tady jenom najdu známku, kterou vlastním, označím a mám hotový svůj katalog známek.
Ješte se vrátím ke známkám, které jste nemohli určit pro špatný obraz. Udělám větší zobrazení a tak snad poznáte a pomůžete.
Nevím již kde, ale někdo se zde na stránkách ptal jak si udělat svůj seznam známek. Ptal se na exel,world a už nevím na co. Já osobně používám World a tady je náhled z jedné stránky. Na každý stát mám vlastní složku. Je to jednoduché ikdyž trochu náročné na čas.🙂
Obrázky:
Mám tu nyní, když jsem si známky po scanu zvětšil, malou nepřesnost. U známky uvedené jako Holansko - je NED.INDIA, takže je to Nizozemská či Holandská východní Indie, která se během 19. století stala nizozemskou královskou kolonií. Takže to mohu zařadit mezi Holandské kolonie. Potom Osmandská říše, je taky takový oříšek. Jako bych napsal, že známka je Evropa🙂 . No ale přesto opravdu moc děkuji aspoň v něčem jsem chytřejší. Posílám známku u které je poznámka Lucembursko? (je to prd vidět) a potom, jak já si rozlišuji státy a jejich kolonie. Hezký den a díky.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.