Zaregistrován
24. 7. 2015
Ešte raz Vám všetkým Ďakujem za ochotu ktorú ste prejavali🙂 m1234- Už to že som dal cenu(čo som radšej nemal)😃 je dosť zle, nechcem dalej riešiť čo, kde a tak. teraz sú ludia svine a okradnú aj kôli 5 eurám. Určite ma chápeš🙂
Zaregistrován
19. 4. 2014
Chapem čo pišeš,na Slovensku i v Čechach sa najdu ludia čo to z uznanim obdivuju ale aj takí čo ti to budu zavidiet.Moj dotaz smeroval k tomu ,že ak to posudzovali odbornici ktorych som uviedol tak si na tom dobre a je velký predpoklad že maju pravdu.A preto si myslim že takato vec sa asi najlepšie preda v Sotheby´s alebo Christie´s.Osobne poznam majitela jednej velkej aukčnej firmy v Švajčiarsku a viem ho poprosit o doporučenie.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
19. 4. 2014
Nam nedakuj ,ak treba niekomu podakovat tak určite Adri - ta ti pomohla najviac.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
11. 10. 2020
Hledal jsem zde na fóru úplně něco jiného a narazil jsem při tom na tuto sedm let starou diskuzi. Ta cena za tuto knihu - cca 2,5 mil. Kč, mě osobně to přijde minimálně zvláštní. Mohl by mi prosím někdo vysvětlit, proč je ta kniha tak drahá/cenná? Za ty peníze koupíte třeba v Německu na prestižní aukci super vzácný prvotisk, nebo na pergamenu ručně psaný a bohatě iluminovaný a zlatem vykládaný pozdně středověký rukopis. V této knize byly otištěny běžné zákony a nařízení, takových podobných je "všude kupa za pár korun", má velkou císařskou pečeť, což cenu samozřejmě zvyšuje, ale listiny s velkou císařskou pečetí se draží třeba kolem 50 tisíc Kč, s císařským podpisem jdeme s cenou zase o desetitisíce nahoru, ale tady takový podpis není. Není tam ani žádné supralibros nebo exlibris, které by třeba poukazovalo, že pochází z knihovny nějaké významné osobnosti apod. Je to jen taková moje úvaha. Staré tisky mne zajímají, ledacos už mi prošlo rukama a tohle je pro mne docela úlet.
Proto bych se rád poučil a chtěl bych se zeptat zdejších odborníků, proč ta cena? A pokud ji dotyčný prodal, jako že asi ano, tak viděl jste ji někdo někde na aukci? Pokud to byla akvizice nebo příjem do aukce přes některý ze zmiňovaných aukčních domů, musela se někde objevit na aukci. Pokud mi někdo dokáže tu záhadu trochu rozseknout, budu rád...
Zaregistrován
20. 2. 2019
Odborník nejsem, ale přijde mi to, že se tři Slováci domluvili, aby si z ostatních vystřelili ;-)
Každopádně pokud by něco bylo tehdy tak drahé, teď by to bylo dvakrát dražší :-(
Zaregistrován
27. 12. 2010
Ta kniha neprošla aukcí, teda strýček google tu knihu v aukci nenašel.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Odporúčam obrátiť sa na Národnú knižnicu v Martine. Neviem ako momentálne, ale bola tam špička v knihovnictve.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
11. 10. 2020
No já jsem se to bál vyslovit :-) ale také mi to přijde, že si někdo vystřelil. Jediné mne zaráží, že to tady na fóru tehdy nebylo nikomu divné...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.