Moderátoři: Jaromir, dejvy, pavlinka, smith, ikanek

Marekike

Uživatel
#1 - 23. 6. 2010, 22:45

Po tohto rocnom pocasi, sa mi polepili znamky a arsiky.
Strasne ma to mrzi, pretoze som ich nakupoval zaciatkom devatdesiatych rokov a odkladal pre potesenie...
Odkladal som si ich v obalkach a zabalene v papiery. Naivne som si myslel,ze budu takto viac chranene v bezpeci.
Teraz som ich oddelil nad parou. Uz tez su zalepene od lepidla z oboch stran. pockam az vyschnu.
Da sa nieco zachranit resp. budu mat cenu ak dajaku mali?
Dakujem

dejvy

Moderátor
#2 - 23. 6. 2010, 23:05

Moc už se zachránit nedá.

Marekike

Uživatel
#3 - 24. 6. 2010, 00:57

tak a uz som sa dotesil...
tolkej skody 😞

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

dejvy

Moderátor
#4 - 24. 6. 2010, 08:44

Tak tohle se bude čistit špatně. Jedině hodit do vody a pořádně "vydrhnout". V každém případě hodnota známek silně klesla.

Marekike

Uživatel
#5 - 24. 6. 2010, 09:21

mozem si za to sam.
Dakujem za radu

Dracek

Uživatel
#6 - 24. 6. 2010, 10:18

Jediné řešení je zkusit to zbavit zcela lepu i nečistot a sehnat ochotnou úřednici na poště a s přetočeným razítkem správného typu orazítkovat.
Je ale otázka, zda práce a ztráta času není větší než výsledná cena...

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

blazek007

Moderátor
#7 - 24. 6. 2010, 10:28

S tou párou jsi to uspěchal. Někdy stačí na chvíli slepené známky a aršíky dát na prudké sluníčko a začnou samy od sebe odskakovat. Je to vyzkoušené. Lep už sice není prvotřídní, ale zase tak moc poškozený není.

dejvy

Moderátor
#8 - 24. 6. 2010, 11:18

Podle toho, jak vypadají, by jim ani sluníčko nepomohlo. A pokud je lep jednou poškozený, je už celkem jedno, zda málo nebo hodně.

babygulka

Moderátor
#9 - 24. 6. 2010, 14:03

ak mozem poradit jedine zahodit lebo ako vidim na obrazku je to dost poskodene, netreba vesat hlavu, tieto veci su cenovo dostupne skoro na kazdej burze. Budte rad, ze pri tych povodniach co boli na Slovensku, kolkym ludom sa ponicili zbierky a budovali ich roky.

Marekike

Uživatel
#10 - 24. 6. 2010, 15:01

dakujem vsetkym za rady, asi ich dam detom na hranie. Mozno sa u nich prejavi zaujem.
Hlavu nevesam, viem ze to prejde..

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.