Zaregistrován
12. 6. 2012
Tam bude spíš problém v tom, aby ta kniha nebyla "vybrabčená" - aby v ní byly ty obrázky, co tam byly původně.
Zaregistrován
6. 10. 2016
Zaregistrován
23. 12. 2015
Cena se odvíjí většinou od velikosti a movitosti sběratelské základny a ta myslím, není v naší zemi pro tuto oblast nějak významná .Tisky jsou to samozřejmě nádherné , ale jsou již buď restaurované , nebo na restaurování čekají a to samozřejmě cenu ovlivní…. Není to můj obor , ale byl bych překvapen , kdyby je někdo za tuto cenu koupil.
Zaregistrován
23. 12. 2015
Ještě drobná úvaha .Před 22 lety v roce 1998 na 14. Aukci Zodiaku pod položkou číslo 45 byla dražena tato kniha , sice druhé vydání-rok 1537 , ale měla ruční přípis -schválení s podpisem pátera Antonína Koniáše za vyvolávací cenu 12 000 , nevím kolik byla cena konečná .Za dvacet let se ceny mohly zvednout možná desetkrát , myslím , že více ale ne ….
Zaregistrován
27. 12. 2010
Zaregistrován
23. 12. 2015
No krásná věc .Je sice dobře zachovaná , ale holt nová vazba , čili se dá předpokládat úprava –ořez listů atd….Moc hezká věc , ale holt to není to to , co bych si přál ani stav , jaký bych si přál.Samozřejmě pro ty české bible z XVI. Století bych měl větší sběratelské a tím i finanční …pochopení :- )
Zaregistrován
6. 10. 2016
Jestli ji máte, tak za 120 tisíc ji od Vás koupim. 😉
Moje sbírka http://stare-ceske-tisky.cz
Zaregistrován
23. 12. 2015
Tyto věci jsou samozřejmě vzácné , ale okruh sběratelů je výrazně menší než u ostatních oborů a případní zájemci si spíše připlatí a i přeplatí , ale za opravdu zachovalou , nepoškozenou věc .Sám znám člověka , který za Melantriišku zaplatil skoro 300 tisíc , ale byla opravdu snad ze zámecké sbírky, tedy skoro dokonalá a s původní vazbou.. .Můj názor je ten že pokuď někdo vlastní výjimečně zachovalý tisk české bible z XVI. Století , může si vlastně říci i velmi vysokou, skoro nereálnou cenu a tuto pravděpodobně dostane .Když je však kniha neúplná , s nepůvodní vazbou atd . –což většina těchto knih bohužel je , je vždy cena diskutabilní , nehledě na jejích nepopiratelnou vzácnost .Je to trochu podobné , jako když máte opravovanou , vzácnou minci , nebo hodně zrestaurovaný obraz , byť od významného autora . Ale není to můj obor , je to jen můj názor :- )
Zaregistrován
6. 10. 2016
Tak ta Melantrichova Bible za 200.000 Kč je prodaná
Moje sbírka http://stare-ceske-tisky.cz
Zaregistrován
23. 12. 2015
To je samozřejmě dobře .Já vnímám , že jsou to vzácné tisky a že si zaslouží skončit na dobré adrese .Ale sám za sebe, kdybych po nich toužil , tak bych si spíše připlatil, počkal a zakoupil tisk skoro dokonalý . Pamatuji doby , kdy se v antikvariátu v Dlážděné ulici v Praze prodával Nový zákon , část myslím že z Melantrišky vytržená , stál tehdy 700 korun , někdo ho koupil , vystříhal a zapaspartoval z něho dřevoryty a tyto pak prodával v různých antikvariátech po Praze .Vůbec mu nevadilo zničit část historické knihy kvůli pár stovkám navíc …Holt poučený barbar. Každý kdo sbírá , shromažďuje , a opravuje staré tisky má můj obdiv a cením si jeho práce .Ale sám za sebe bych chtěl mít jednu , dvě české bible , ale luxusní .PS.:Prozatím volné peníze na ně nemám , ale jestli je v budoucnu vygeneruji , počkám si a budu doufat , že se objeví něco v kvalitě , kterou si představuji :- )
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.