Podobný dotaz jsi měl již v numismatické sekci,
tedy pokud hledáš tipy/rady jak dobře investovat, je to ten nejhloupější způsob. Pokud toto někdo ví, nechá si to pro sebe a investuje a vydělává sám. Jestliže ti nějakou radu dá, je v tom zaručeně nějaký vedlejší úmysl. 😉
vy jste tu ale všichni tak negativně naladění. Proč by za tím měl být vedlejší úmysl? Žádný sběratel nemůže mít všechno, tak proč by se o své znalosti nemohl podělit? Vždyť to tak dělá spousta lidí. Podívejte se, jak to funguje ve filatelii. Tam se najde spousta lidí, která učí nováčky rozpoznávat padělky, odhadovat rozumné ceny k nákupu a podobně. Já se prostě na svět dívám pozitivně a zatím mi to vychází. Mimochodem, na numismatiku jsem již schopného člověka s výbornými referencemi našel. No a na vzácné tisky dnes odpoledne taky. Jen je škoda, že ne na tomto fóru. Čekal jsem zde větší vstřícnost :-(
Zaměňuješ znalosti sběratelské a investiční, to jsou dvě naprosto rozdílné kategorie 😉
tak předpokládám, že sběratel by měl mít také znalosti o ceně. Jinak by mohl nakupovat hodně draze a prodávat hodně levně. Já bych řekl, že v tomto bodě se to hodně prolíná, tam není co zaměňovat. I když jsou sběratelé, kteří jsou ochotni zaplatit za celkem běžné věci zcela nesmyslné částky. to je pravda :-)
ono je to ako v športe, tréner 4. triedy nemôže trénovať prvú ligu, pritom si myslí, že všetko vie a je odborník na vrcholový šport. Ale nemá ani tušenie čo sa v tej prvej lige deje. Vidím, že máte optimistické zmýšľanie, žiaľ zberateľstvo je tvrdý biznis, kde falzá tvoria veľkú časť predávaného materiálu.
blasko.juraj.ml@gmail.com
to je pravda. Jenže já nejsem trenér 4. třídy. Spíše jsem hráč 4. třídy, který se obrací na zkušeného trenéra, aby mu poradil, jak se zlepšit. Učený z nebe nespadl a opravdu dobří trenéři rádi učí nové. Špatní trenéři (nebo manageři) si své znalosti nechávají pro sebe, nepředávají je jiným a tím pádem svůj tým, firmu nikam neposouvají. "Uč se od nejlepších" - to se mi zatím vždy vyplatilo. A ti trenéři zatím taky nebyli nikdy škodni :-) Mé životní krédo je "win-win". víte co se mi líbí například v USA - že tam vám manageři firem předávají své vlastní zkušenosti, i když jste od konkurence a hledáte informace o trhu - vlastní zkušenost, když jsem před 2 lety objížděl USA a CND a dělal průzkum trhu kvůli firemní expanzi. Ale jak říkám, špatný trenér své znalosti nepředává a ty zemřou s ním. :-(
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.