Zaregistrován
19. 9. 2018
chápu, jsou ale lidé, kteří naopak odpoví. Každý má jinou náturu a ne každý chce někoho hned odrbat :-)
Zaregistrován
1. 8. 2010
Zaregistrován
19. 9. 2018
snažím se mít pozitivní přístup, držet se hesla pomož a bude ti pomoženo, zatím to vychází.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Podobný dotaz jsi měl již v numismatické sekci,
tedy pokud hledáš tipy/rady jak dobře investovat, je to ten nejhloupější způsob. Pokud toto někdo ví, nechá si to pro sebe a investuje a vydělává sám. Jestliže ti nějakou radu dá, je v tom zaručeně nějaký vedlejší úmysl. 😉
Zaregistrován
19. 9. 2018
vy jste tu ale všichni tak negativně naladění. Proč by za tím měl být vedlejší úmysl? Žádný sběratel nemůže mít všechno, tak proč by se o své znalosti nemohl podělit? Vždyť to tak dělá spousta lidí. Podívejte se, jak to funguje ve filatelii. Tam se najde spousta lidí, která učí nováčky rozpoznávat padělky, odhadovat rozumné ceny k nákupu a podobně. Já se prostě na svět dívám pozitivně a zatím mi to vychází. Mimochodem, na numismatiku jsem již schopného člověka s výbornými referencemi našel. No a na vzácné tisky dnes odpoledne taky. Jen je škoda, že ne na tomto fóru. Čekal jsem zde větší vstřícnost :-(
Zaregistrován
16. 2. 2008
Zaměňuješ znalosti sběratelské a investiční, to jsou dvě naprosto rozdílné kategorie 😉
Zaregistrován
19. 9. 2018
tak předpokládám, že sběratel by měl mít také znalosti o ceně. Jinak by mohl nakupovat hodně draze a prodávat hodně levně. Já bych řekl, že v tomto bodě se to hodně prolíná, tam není co zaměňovat. I když jsou sběratelé, kteří jsou ochotni zaplatit za celkem běžné věci zcela nesmyslné částky. to je pravda :-)
Zaregistrován
1. 8. 2010
ono je to ako v športe, tréner 4. triedy nemôže trénovať prvú ligu, pritom si myslí, že všetko vie a je odborník na vrcholový šport. Ale nemá ani tušenie čo sa v tej prvej lige deje. Vidím, že máte optimistické zmýšľanie, žiaľ zberateľstvo je tvrdý biznis, kde falzá tvoria veľkú časť predávaného materiálu.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
19. 9. 2018
to je pravda. Jenže já nejsem trenér 4. třídy. Spíše jsem hráč 4. třídy, který se obrací na zkušeného trenéra, aby mu poradil, jak se zlepšit. Učený z nebe nespadl a opravdu dobří trenéři rádi učí nové. Špatní trenéři (nebo manageři) si své znalosti nechávají pro sebe, nepředávají je jiným a tím pádem svůj tým, firmu nikam neposouvají. "Uč se od nejlepších" - to se mi zatím vždy vyplatilo. A ti trenéři zatím taky nebyli nikdy škodni :-) Mé životní krédo je "win-win". víte co se mi líbí například v USA - že tam vám manageři firem předávají své vlastní zkušenosti, i když jste od konkurence a hledáte informace o trhu - vlastní zkušenost, když jsem před 2 lety objížděl USA a CND a dělal průzkum trhu kvůli firemní expanzi. Ale jak říkám, špatný trenér své znalosti nepředává a ty zemřou s ním. :-(
Zaregistrován
20. 2. 2019
Myslím, že právě u starých knih se člověk moc nesetká s padělky, což je v dnešní době poměrně výhoda ;-)
(nebo setká?)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.