Zaregistrován
6. 10. 2016
Forpus - kolik těch papoušků už máte? Jako obraz v krásném rámu to bude určitě pěkné. Přiznám se, že mám taky pár kousků původem z knih (koupil jsem už rozporcované). Hlavně veduty měst. Škréta, Werner.
Moje sbírka http://stare-ceske-tisky.cz
Zaregistrován
21. 2. 2014
No..přiznávám se, že jen dvanáct. Ono to taky leze do peněz a nedělám žádnou ucelenou sbírku ani se nesnažím jít po nějakém autorovi a podobně. Spíš jen tak průřezově co se, jak se říká, namane. A teďka se budu muset taky krapet zabrzdit😐 Ale taky to samozřejmě prožívám jako v každém sbírání - co jsem koupit měl a nekoupil, za co jsem měl dát vyšší limit a co mi kdo vyfoukl.
A občas mám taky pocit, že nesbírám mědiryty, ale můj koníček je spíš nechávat si je zarámovat..(to máte rám, odkyselená záda, odkyselená pasparta, muzeální sklo, práce rámaře a dohromady to hodí víc než mědiryt samotný😃
A taky mám pár věcí tak nějak mimo - nějaké ty mědiryty mincí, nějaké ty portréty z Merianova Theatrum Europaenum..
Zaregistrován
21. 2. 2014
Jo a k tomu Rentzovi, kterého jste zmínil - byl jste v Kuksu v muzeu věnovanému právě jemu?? (nebo kdokoliv ze zdejších diskutéru?).
Já jsem se tam jednu dobu chystal a chystal a chystal...
Zaregistrován
28. 11. 2017
Forpus: Kuks mám velmi rád, byl jsem tam opakovaně. Po jeho opravě ale jen jednou, na Rentzovo muzeum jsem se velmi těšil, bylo zavřeno. Naštěstí máme o Rentzovi vynikající monografii (Jiří Šerých, Michael Rentz fecit).
Zaregistrován
16. 2. 2008
Forpus napsal/a:
a ještě něco na pokoukání:
Johann Daniel Meyer: Angenehmer und nützlicher Zeitvertreib, Nürnberg 1752.
A antikváře jsem dostal slevu a druhá radost přišla hned poté, co jsem se podíval proti světlu - jako skrytý bonus se ukázal nádherný vodoznak. Snad to na fotce bude aspoň trochu vidět🙂
,
Já tyto staré ilustrace miluju, krása.😋
Ještě lepší jsou ilustrace zvířat kde je jasné že ilustrátor dané zvíře nikdy neviděl a zná ho jen z vyprávění 😃
Zaregistrován
21. 2. 2014
napsal/a:
Ještě lepší jsou ilustrace zvířat kde je jasné že ilustrátor dané zvíře nikdy neviděl a zná ho jen z vyprávění
Jo jo...časy kdy netopýři byli zařazeni mezi ptáky. Žirafy, sloni a delfíni nabývali dost zajímavých podob. O zvířatech která v reálu neexistují ani nemluvě...
Ale mám i papoušky, kteří vypadají dost "pometlózně" nebo "jako taková slípka". Něco sem v průběhu dne ještě hodím pro potěchu oka.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Budu se těšit 😋
Zaregistrován
21. 2. 2014
Amsterdam kolem roku 1680 - Autor a název díla zapadnul v mém starém počítači, který vypověděl službu🙂
Není to sice kolorovaný, ale i tak velmi potěšil...
Obrázky:
Zaregistrován
6. 10. 2016
Přidávám delfína - Kryštof Harant
Obrázky:
Moje sbírka http://stare-ceske-tisky.cz
Zaregistrován
20. 2. 2019
Papoušci jsou hezčí.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.