Zaregistrován
6. 10. 2016
Ve sběrných surovinach by musel ještě zaplatit, dnešní výkupní cena papíru je -1,50 až 0 Kč za kg.
Moje sbírka http://stare-ceske-tisky.cz
Zaregistrován
6. 10. 2016
Stejně ty fotky budete muset nějak popsat a ukládat aby jste měl vůbec nějakou představu co vůbec máte a nabízíme. Takže seznam s fotkama.
Zaregistrován
6. 10. 2016
Máte nějakou představu o ceně? Mě by to hrozně moc bavilo to procházet a třídit.
Zaregistrován
6. 10. 2016
Byl to nějaký váš přímý příbuzný? Tolik knih v soukromé sbírce, to musí být úchvatný pohled a pocit v té místnosti. Jsou ty knihy ještě v knihovně? Já bych to nedokázal prodat 🤓 dal bych si tam křeslo a chodil se tam zašívat před světem.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Zaregistrován
28. 11. 2017
numismat: Pokud založíte to nové vlákno, tak tady prosím napište kde ho hledat.
Stran likvidace knihovny: V prvé řadě nemám pocit, že byste se v tom zcela nevyznal. Dal jste zde dost přesných informací o jakou knihovnu se jedná (člověk řekněme poněkud jednodušší by postupoval jinak). Navíc když se zabýváte numismatikou musíte znát historii, pro knihy je to totéž. Pravděpodobně dokážete číst švabach. Podle mého názoru máte předpoklady abyste to s určitým ziskem zvládl.
Na Vašem místě bych postupoval takto: jelikož se Vám asi nechce knihami listovat, tak bych si na internetu prohlédl fotografie vazeb abych poznal, jak vypadají knihy z různých období. Podle toho bych se snažil najít české knihy vydané do r. 1800 (určitě jich nebude moc) a dal bych je na Aukro od koruny. Dal bych si tu práci ty knihy na internetu dohledat (www.knihopis.cz), informaci o autorovi najdete velmi často na Wikipedii, dle toho napsat dost podrobný popis. Knihy v latině, i z pozdějšího období, bych rovněž dal na Aukro od koruny. Stran zbytku - čím více na tom strávíte času, tím více bude peněz. Pokud to chcete mít rychle pryč, tak udělejte několik fotografií celé knihovny, ukažte to v antikvariátu a řekněte antikváři, že to celé dáte za 5000,- Kč nebo i méně s tím, že se v tom nebude hrabat a vezme to všechno. Antikváři to takto dělat nechtějí, chtějí si vybírat. Můžete je nalákat jedině nízkou nabízenou cenou. (Pokud si antikváře pustíte domů s tím, že si vybere, tak po hodině odejde s taškou knih a na Vaší knihovně to nepoznáte.) Pokud ale máte čas a chcete více peněz, tak doporučuji toto: Napsat do Wordu seznam knih (určitě popsat ruční papír, číslovaný výtisk, podpis autora) a ukázat v antikvariátu. Antikvář si vybere a dohodnete se na ceně. Knihy mu prodáte, prodané knihy vymažete z Wordu, tištěný seznam zahodíte a vytisknete nový ve kterém ty prodané knihy nejsou a s tímto novým seznamem jdete do druhého antikvariátu. Tam si opět něco vyberou a vy takto postupujete dál a dál až Vám zbudou jen opravdu neprodejné kusy. Ty položte ho někam do průjezdu, kde na ně nebude pršet. Druhý den tam nenajdete ani jednu. Bezdomovci jsou velmi ochotní čtenáři.
Ten postup s psaným seznamem má jednu velkou výhodu. Garantuji Vám, že při psaní seznamu najdete knihy, které si budete chtít nechat a také si je necháte.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Hilaris: Moc Vam dekuji za obsahly a dokonaly navod a Vas cas. Vystihl jste situaci naprosto presne. Budu podle toho postupovat. Vcetne posledni vety. Urcite si nektere knihy necham. Jde jen o to, ze si nemohu nechat vsechny.
Dekuji i ostatnim, kteri mi odpovedeli, moc mi to pomohlo.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
28. 11. 2017
Na Aukru je chuťovka pro fajnšmekry:
https://aukro.cz/die-psalmen-davids-1713-6963112422
Jedná se o skutečné šporkianum, čili kniha, která vyšla díky vydavatelské aktivitě hraběte Františka Antonína Šporka 1662-1638. Autor Louis-Isaac Lemaistre de Sacy 1613-1684 inklinoval k jansenismu, směru v katolické církvi, který byl zhodnocen jako bludný. Knihu (podobně jako další) přeložily dcery pana hraběte do němčiny a on ji nechal vydat, souhlas k tomu pravděpodobně získal známostmi a penězi. Tak ty knížky vydával a vydával a provokoval až na něho v r. 1729 udělali v Kuksu jezuité zátah, vše mu zabavili. V celé záležitosti hrál stěžejní roli Antonín Koniáš, ale nakonec tam došlo ke smíru a pan hrabě Špork dokonce Koniáše vyznamenal svým lovecký řádem sv. Huberta, coby lovce duší.
Těch šporkian je snad více než 150, ale hodně z nich není jistých. Kniha zde nabízená je jistá. Skoro vše je v němčině, pouze 2 jsou česky (kancionál Slavíček rajský a Rozličné kající myšlenky).
Zaregistrován
25. 7. 2006
Moc rad ctu Vase prispevky a dohanim, co jsem zameskal ve skole, protoze dejepis a literatura byly me dva nejmene oblibene predmety, takze jsem v teto oblasti nevzdelanec. Trochu jsem si cetl o Koniasovi, jak se z nekterych knih vytrhavaly listy, pripadne zacernoval text. Jednu takovou knihu zrejme mam, viz fotky. Jsou v ni zabarvena mista (napr. zminky o Lutherovi) a nekolik vytrzenych listu, prepsanych rucne. Zajimalo by me, jestli text byl dopsan a upraven bezprostredne po vytrzeni - treba primo Koniasem 🙂 , nebo snad jde o dodatecny opis dle jineho originalu, aby kniha byla opet kompletni. Bohuzel tistene prectu, psane nikoliv. Fotky mi nejdou nahrat, doplnim v dalsim prispevku.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.