Problém je jinde. Pokud je autorem obrazu ( kopie) sám autor, pak je jeho podpis trochu odlišný od běžně užívaných ,a spíše bych si ho nechal pro potěchu doma- tak jak je. Pokud jde o práci kopisty- pak většinou obrazy nesignovali jménem autora ( ikdyž vyjímky potvrzují pravidlo- jsou známé případy, kdy skvělí autoři jako příklad uvedu Arnošta Smetanu který nakreslil desítky kopií Kalvodů a mnoha jiných dobře prodejných autorů, které šly v Praze hned k zákazníkovi jako orginál- mnohé visí i v galériích- neboť A.Smetana byl špičkový malíř školený v centrech kvalitní malby v celé Evropě):Ale nejlép bude, obrátíte -li se na znalce- raději dva-s prosbou o zběžné posouzení.Já to nejsem.Tenhle malíř není můj šálek kávy.
Prečo hovoríte vždy o kópií? Kópia je u mňa niečo skopírované z originálu, ale veď žiaden "originál" toho môjho nie je? Vyššie popísané sú tri obrazy, na ktorých sú predmety rozmiestnene odlišne na každom obraze, prípadne skombinované navzájom.
Napríklad ako ste uviedol obraz od neho http://img7.rajce.idnes.cz/d0703/9/9202/9202032_8962debbd3e6be4e1bd12419337e3d82/images/jpg.06549.jpg?ver=0 na ňom je obrus a stolička z obrazu môjho, tým pádom už máme kombináciu predmetov štyroch obrazov, a nie ako do teraz, len troch....
Právě proto píšu, že to chce znalce.Dosti často malíři namalovali stejný obraz i 3x ( pro někoho komu se líbil a původní byl již zadán...atp, mnohdy i pomáhali i studenti malování). Mám takových případů ve sbírce několik.Stejný výsek krajiny od stejného malíře a všechny naprosto orginální kusy.Mnohdy na podobné kumšty byly i celé dílny- v Ostravě ( malovali spolu 4 poměrně dobří malíři - podíleli se na malbě jednoho obrazu), Brně i Praze( šnoreři- často 3-4 dohromady).Takže jak jsem napsal, tohle já nerozhodnu- co je původní a co kopie- ať kopisty či autora-to chce znalce jeho života, a poměrů, a způsobů jak a kdy, co maloval.Je jich poměrně dost - znají se mezi sebou.Hezký den
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.