Moderátoři: smith, Wjem

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 14:31

Problém je jinde. Pokud je autorem obrazu ( kopie) sám autor, pak je jeho podpis trochu odlišný od běžně užívaných ,a spíše bych si ho nechal pro potěchu doma- tak jak je. Pokud jde o práci kopisty- pak většinou obrazy nesignovali jménem autora ( ikdyž vyjímky potvrzují pravidlo- jsou známé případy, kdy skvělí autoři jako příklad uvedu Arnošta Smetanu který nakreslil desítky kopií Kalvodů a mnoha jiných dobře prodejných autorů, které šly v Praze hned k zákazníkovi jako orginál- mnohé visí i v galériích- neboť A.Smetana byl špičkový malíř školený v centrech kvalitní malby v celé Evropě):Ale nejlép bude, obrátíte -li se na znalce- raději dva-s prosbou o zběžné posouzení.Já to nejsem.Tenhle malíř není můj šálek kávy.

Golflc

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2014

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 15:05

Prečo hovoríte vždy o kópií? Kópia je u mňa niečo skopírované z originálu, ale veď žiaden "originál" toho môjho nie je? Vyššie popísané sú tri obrazy, na ktorých sú predmety rozmiestnene odlišne na každom obraze, prípadne skombinované navzájom.

Napríklad ako ste uviedol obraz od neho http://img7.rajce.idnes.cz/d0703/9/9202/9202032_8962debbd3e6be4e1bd12419337e3d82/images/jpg.06549.jpg?ver=0 na ňom je obrus a stolička z obrazu môjho, tým pádom už máme kombináciu predmetov štyroch obrazov, a nie ako do teraz, len troch....

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 15:52

Variace a permutace na dané téma. Někteří malíři přece jeden námět namalovali vícekrát, takže proč ne?

Nawratil

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2014

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 15:59

Právě proto píšu, že to chce znalce.Dosti často malíři namalovali stejný obraz i 3x ( pro někoho komu se líbil a původní byl již zadán...atp, mnohdy i pomáhali i studenti malování). Mám takových případů ve sbírce několik.Stejný výsek krajiny od stejného malíře a všechny naprosto orginální kusy.Mnohdy na podobné kumšty byly i celé dílny- v Ostravě ( malovali spolu 4 poměrně dobří malíři - podíleli se na malbě jednoho obrazu), Brně i Praze( šnoreři- často 3-4 dohromady).Takže jak jsem napsal, tohle já nerozhodnu- co je původní a co kopie- ať kopisty či autora-to chce znalce jeho života, a poměrů, a způsobů jak a kdy, co maloval.Je jich poměrně dost - znají se mezi sebou.Hezký den

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 16:16

oba obrazy svadeji k jedinemu - dat pusu na zatylek a rici "pospes si mame
zpozdeni",pricemz ta zena z aukce mi pripada "chutnejsi".....😁
jsem asi nenapravitelny kanour.....😁

Golflc

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2014

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 19:57

Strašne ťažko sa obraz fotí, ak je olej so sklom😋
Pre Maxmiliana ešte zo dve fotky zátylku😃
Tretia fotka, plátno odzadu....
Štvrtá ... nápis na obraze odzadu, majetok ..... Preklad z maďarčiny

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Golflc

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2014

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 20:15

.... na tomto poslednom obraze je červený vankúš-poduška z môjho obrazu, obrus, stôl a stolička tiež😋

Obrázky:

Maxmilian

Uživatel

Zaregistrován:
7. 6. 2011

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 20:18

dekuji,dekuji,ale at delam co delam tak na tu damu nedosahnu....😆
je ale jiste,ze razem vypada ta malba jinak,pro skutecnou expertizu ale to sklo
budete muset sundat,mne pripada vas obraz verohodne a hezky...

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
3. 3. 2014, 22:41

Zeptal bych se jestli nemáte příbuzného v Budapešti, filatelistu, neb mi to vytanulo na mysli.😎 Jasně že to je blbost, ale svět je malý a o náhody v něm není nouze.😁

Golflc

Uživatel

Zaregistrován:
1. 3. 2014

Vytvořeno:
4. 3. 2014, 11:01

Otec bol filatelista, chodil aj do Budapešti, ale už nežije, ale iné meno, ako na obraze...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.