Zaregistrován
20. 12. 2012
Pokud by měla být ražba na tenkém střížku,musel by se do razicího stroje dostat rozpadnutý prasklý střížek.Jenže předpokládám,že se rozpadne až při vlastní ražbě.Ještě by to šlo,kdyby obsluha stroje tam vložila vyřazený rozpadlý střížek z nějaké jiné fáze výroby.Nebo žeby se tam mohl dostat sám bez zásahu obsluhy?Několik rozpadnutých mincí už tu bylo.Přidávám 20 hal,váha 1,25g.
Obrázky:
Zaregistrován
10. 4. 2005
Občas jsem do ruky také něco podobného dostal ale neponechával jsem je stranou. Viděl bych to na vadnou šarži střížků a nedostatečnou kontrolu kvality na mat příjmu.
Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!
Zaregistrován
10. 4. 2005
Tím teda odpovídám teda na tu dvoukorunu v úvodu ...
Spořiti se dá i z mála, jen začni a vytrvej!
Zaregistrován
19. 11. 2010
Zaregistrován
20. 12. 2012
Další zmetek 2 kč.Řekl bych,že ten defekt vznikl před poniklováním.Že to není dodatečná úprava.
Obrázky:
Zaregistrován
29. 6. 2020
=bertik-b1]
Další zmetek 2 kč.Řekl bych,že ten defekt vznikl před poniklováním.Že to není dodatečná úprava.
Mám na mysli tu tenčí 2kč z roku 2011
Zaregistrován
2. 10. 2021
Dobry den. Chtela bych Vas poprosit o vyjadreni ke zlate 2 Kc. Nejsem zadny znalec,tahle mince se ke mne dostala nahodou. Chtela bych o ni vedet vice. Ma nejakou hodnotu? Co mam s ni delat? Budu rada za kazdy nazor. Jeste upozornuji, ze mince je razena v roce 2015. Dekuji sado4
Obrázky:
Zaregistrován
23. 12. 2015
No možná si někdo chtěl něco pozlatit ,ale pro jistotu si to nejdříve vyzkoušel na tom , co měl po ruce , tedy na minci .Zjistil že to funguje a pozlatil si to , co původně chtěl :-) .Jestli se vám mince líbí , schovte si jí , jestli ne , utraťte ji . Má tu cenu která je na ní vyražena :- )
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ale spíš hodit do automatu. V obchodě u kasy by s tím mohli mít oprávněně problém.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.