Moderátoři: smith
Zaregistrován
23. 10. 2006
Barbar, mne tiež nepríde po čistení kóšer vytvorenie takej rýchlo patiny...
Mám v krabičke síce medenaky asi 4 roky po nezdarenom čistení, pre telefonát boli dlhšie ako som mal v pláne v rostoku a vôbec žiadna patina nepribudla. 🙄
Neskôr vložím fotky.
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
23. 12. 2015
Ono mnohdy závisí i na detailech , které si člověk neuvědomí. V deváté třídě mě zaujala chemie , sehnal jsem si nějaké tehdy dostupné chemikálie a doma dělal pokusy.Za dva měsíce mi mamka všechny chemikálie vyhodila , protože doma začaly rezavět a flekatět klíče , zámky a další kovové věci .Problém byl v tom , že jsem mezi chemikáliemi měl kyselinu solnou-neboli chlorovodíkovou /běžně se s ní čistí dodnes záchody/ a úplně běžný čpavek .Vše jsem měl samozřejmě zavřené ….ale málo platné , to málo co uniklo navzájem reagovalo mezi sebou a s kovy .Takže kdyby jste někoho chtěli „potěšit“ stačí mu do bytu dát dvě malinké , špatně uzavřené lahvičky –jednu s HCl a a jednu s NH4OH , můžou být klidně každá v jiné místnosti .Nic nebude cítit ale skla po čase začnou matnět a přestanou se lesknout- dají se ale znovu vyčistit ,kovy začnou ztrácet lesk a flekatět a železo rezavět .Stačí k tomu měsíc , dva …. :- )))
Zaregistrován
23. 10. 2006
Prikladám fotku 6 grajciara ktorý som spomínal v predošlom príspevku. 😪😬
Obrázky:
Zaregistrován
26. 8. 2012
Hm,tak už tady notnou chvíli přemýšlím co je to za mincí jejíž část je vidět vpravo dole.....a nevím.
Schválně-pozná to někdo,než to grofik prozradí?
Zaregistrován
25. 11. 2016
Zaregistrován
11. 2. 2016
Nějaká kopie řecký drachmy? Střílím od boku
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
23. 10. 2006
Strieľas dobre, kópia aj kúpená ako suvenír.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Jinak by se nevalela mezi běžnou směsi nevalný kvality. Ale typ nedám. Jen jsem z toho měl ten řecký feeling a velikost by seděla na drachmu
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
23. 10. 2006
Neviem, ja osobne nejako neinklinujem ku keltom, grékom, na druhú stranu mám zhruba 1400 antoninianov a denarov co je mizivé promile druhov rarieb Ríma...
Možno pokiaľ detailne tohto roku zvládnem tepelnú úpravu korundu(rubin, zafír) potom znovu vážnejšie začnem brať numizmaticke zbierky.
Uvidím. 🙄
Zaregistrován
26. 8. 2012
Vidím že hádanka dlouho nevydržela😉
Ale kdo si hraje nezlobí,proto..
... dáme jinou..je to taková kuriozita.
Na obrázku je náčrt mince z dobových zpráv.Kde se nyní nalézá mince samotná není přesně zřejmě známo.
Není to nález z tohoto světadílu,ani z tohoto či minulého století...
..jde údajně o nějakou slitinu Cu.
Jde hlavně o místo nálezu,které zřejmě zamotalo některým lidem hlavu🙂
Foto:
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.