Moderátoři: smith

Chtel bych upozornit na nebezpecny padelek na nejmenovanem serveru. Prvni jsou fotografie drazene kopie 2 tolaru, druha fotografie ukazuje uplne stejne razidlo, kdy mince byla prodana na ebay cinskym prodejcem, ktery miva pravidelne v nabidce mnozstvi padelku.
Obrázky:

Zdravím vespolek!
Právě jsem se registroval a požádal bych o radu zdejší společnost.
Velice mne láká sbírání mincí. Rád bych se mu (v mezích mých skromných možností) věnoval. Ale z těch několika desítek hodin, které jsem strávil sháněním informací jsem velice vyděšen. Mám pocit, že sběratelský trh je zaplaven padělky a replikami a vlastně nemá vůbec cenu se sbíráním začínat/pokračovat - trh je v troskách, všude samý podvod a falsum.
Může se laik (byť už trochu poučený) nějak bránit? Má vůbec cenu se v těchto podmínkách tímto krásným oborem zabývat? Lze dát nějaké obecnější rady, jak a kde nakupovat a jak a čeho si všímat, aby člověk minimalizoval nákup falsa?
Za případné odpovědi moc děkuji - přivítám i více protichůdných názorů,
Filozof

padělky jsou dnes časté v jakémkoliv sběratelském oboru(známky, mince, bankovky, vyznamenání, obrazy, kameny, porcelán, starožitnosti...atp. jak pravost, tak i reparace a kvalita vůbec) jediná obrana je studium literatury a materiálu z příslušného oboru, oblasti období...
Pokud chceš začít cokoliv sbírat, začni literaturou a studiem, tím své budoucí chyby můžeš částečně eliminovat...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.