Moderátoři: smith
Zaregistrován
20. 12. 2012
Ještě doplním.Eliška(uvedena v opisech), ve spojitosti s Antoinem,razila už uvedený nový groš a dále 1/12 groše.Viz další scan z Probsta 1976.Weiller 1977 uvádí následující:
Obrázky:
Zaregistrován
10. 1. 2008
Poněkud se uteklo od tématu. Každá aukce na A.. je vždy trochu sázka do loterie. Už se mi to stalo také a nejlepší bylo se tím netrápit a dát to všem najevo. a udělit negativní komentář. Já jsem by nakonec ten, kdo na to doplatil, ale jsou i horší ztráty a chybami se člověk učí. Jen doufám, že ty Boží mlýna melou všem spravedlivě. U každé aukce počítám tak trochu s tím, že se jedná o podfuk, pokud prodejce osobně neznám.
Zaregistrován
7. 10. 2006
Na druhou stranu je někdy dobré, když prodávající minci špatně určí jako běžnou ražbu a člověk pak za hubičku koupí něco vzácnějšího🙂 Už jsem takto pořídil nejméně tucet zajímavých kousků ...
Zaregistrován
16. 2. 2008
Předpokládám že se svým pověstným citem pro spravedlnost jsi rozdíl v ceně takovému prodejci doplatil 😉
Zaregistrován
9. 7. 2007
Chybné popisy nejsou jen doménou Aukra, i když tam se to dá ještě omluvit, pokud je prodejcem nenumismatik/nesběratel. Bohužel se ale chybná určení, vady popisu, zamlčená poškození a pod. objevují i v aukčních katalozích. Jak je vidět z vývoje posledních několika let, profilují se i u nás exkluzivnější aukce a těm v řadě ohledech "podvodnějším" aukcím začíná zvonit umíráček. To nezvrátí dokonce ani přemrštěné volací ceny jinak takřka šrotového materiálu. Ze současné společnosti se vytrácí smysl pro čest a fair play. Většina je hnána vidinou zisku a jemu je schopna podřídit prakticky cokoliv. Účelově chybný popis ať na Aukru nebo v aukčním katalogu je sice morálně odsouditelný, ale nic jiného se s tím dělat nedá. Obranou je vlastní samovzdělávání a neúčast na podobně manipulovaných aukcích.
Zaregistrován
23. 11. 2011
vážení kolegové, zoufalec Bertík, který se mě tu snaží na více vláknech očernit opravdu kupuje stylem pokus-omyl, už jsem ho upozornil v minulosti aby ode mně nekupoval čemu nerozumí, už jsem mu vracel koupenou minci, protože mu nevyhovovala, potom jsem mu vracel po půl roce Brněnský peníz, který mi prodal a pak si to rozmyslel, že ho nutně potřebuje, přenechal mu z lotu mincí, který jsem si na aukru koupil jednu minci bez které nemohl žít a otravoval prodejce aby mu sdělil kdo to od něj koupil, aby to z něho vytáhl. Vyšel jsem mu mockrát vstříc a posledním prodejem a jeho pitomým otravováním, výhrůžkami a vydíráním, jak mě tady propere prostě pohár přetekl. Bertík už nic nedostane a doporučuji vřele všem ostatním, s ním nijak neobchodovali. Zájemcům rád poskytnu podrobnosti....
Zaregistrován
4. 7. 2010
To nepobírám, chtít po půl roce zpět minci kterou jsem už prodal.
Co to je za haluz.
Zaregistrován
19. 4. 2014
bertiku -ty ale vobec nemaš pravdu.Ten popis od predavajuceho je spravny.Viacera literatura a aj aukčne firmy tuto mincu priraduju nie k Antoniovi ale prave obom,teda aj Elisabeth .
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
19. 4. 2014
Zaregistrován
23. 11. 2011
m1234, díky za pomoc s těmito odkazy, už mě pomalu docházely síly bojovat tím podivným pánem.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.