Taky jsem z toho byl chvilku Matěj. :-)
Cestiova pyramida zajímavá, ale tohle Řím nebude, pyramidka je tady podle mě jen, aby to vypadalo orientálně. Podobně i ty turbany atd. mají evokovat východ. A hlavně ti kamenující židé včele s veleknězem (s mitrou) by si tehdy do Říma El Alem nezaletěli. Takže jde zřejmě o Jeruzalém. Ukamenováním sešlo hodně mučedníku počínaje Štěpánem, ale navíc sťat ještě sekyrou byl jenom jeden. A taky pak dostal sekyru jako atribut. Takže z toho vítězně i když neslavně vychází apoštol--náhradník, zástup za Jidáše, z doplňujících voleb vzešlý, již výše zmíněný Matěj (neplést s Matoušem).

To by vás měli ve Vídni pozvat aspoň na kávu se Sachrem.Dorotheum , jedna z nejstarších aukčních síní Evropy , která má jistě nejlepší a tedy i zvlášť dobře placené odborníky a ejhle ...najednou jim kdosi z Čech napíše :"Pánové...je to trochu jinak než píšete " I když na jejich obhajobu je potřeba dodat , že tam měli otazník , takže i onu věděli že neví :- ))):- ))

Zas taková sláva to s nimi není. Je tam taky potřeba se mít na pozoru. Ale občas se tam dá pořídit i něco pěkného za lepší cenu něž u nás.
U tohohle obrazu a ještě u jiného ze stejné aukce mě ale zarazilo to, že je to plátno nalepené na desce. Toho bych se trochu bál. Ale nerozumím tomu, je to vážná nevýhoda nebo je to fuk?

Graciano alias Antik u Papouška alias Gratzl vždycky dobře pobaví:
https://livebid.cz/auction/graciano_cerven2025/detail/62
Že jako Brňák nepozná, že řeka je Svitava, to je samozřejmě neodpustitelné. Ale přisouzení tohoto Antonínu Procházkovi a ještě se záhrobní signaturou 15 let po jeho smrti... Ach jo.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.