Začal jsem s filatelií hodně pozdě a také s hodně zkreslenou představou.
V průběhu let jsem si mockrát nadával, že peníze letí komínem s vize pozitiv se smrskávají.
Ale do jisté míry mě mé životní zkušenosti vedly k tomu, že jsem "to nepoložil". Od počátku jsem si říkal, že čím budu zkušenější, tím bude víc úspěchů.
A ted sedím u stolu, mám hezky srovnané zaskléné východní němce v pár verzích, vše ostatní v zásobnících, jen něco málo sesypané do obálky.
A pustil jsem se do finále a do něčeho, co jsem v úvodu sestavování této destinace naprosto nechápal. Dienstmark. Kružítka v kolečku,,, nebo takové podivné obdelníky centraler kurdienst, čert se v tom vyznej.
ale početl jsem si, probrouzdal internetem a zahájil ofenizívu.
A tak trochu si začal uvědomovat, že ty známky nejsou zas tak složité, že vyžadují jen jedno, načíst, nakoukat a trochu fištronu a najednou jsou to poklady jeden za druhým.
Ze směsky koupené na ebay za 5 euro plus 10 euro doprava vytahuji již druhý kousek Mi22 X1 X1 s krásným lepem. Tady se ještě radím s kolegou z německa, ale je to prostě pěkný kousek...
A pak se pouštím do projížděním naprostého balastu - prvé edice 1-16 ve verzi dotisků / uplné "čačky"/ a ejhle skoro od každé hodnoty nacházím jednu dvě i více deskových vad a to vycházím jen z michla. U 2N nacházím dokonce 12X vadu PFI.

A raději říkám, nechci se chlubit, není to ani do chlubírny, řada z Vás, letitých filatelistů má opravdové exponáty.
Ale chci jen říci, že řada nových a nových filatelistů se nemusí být prvních neúspěchů a pokud vydrží, tak občas prostě potěší. Stejně jako nález hříbků a křemenáku v lese.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem