Zaregistrován
27. 2. 2010
Tento můj starší příspěvek se týká bankovek s NEPLATNÉ, u kterých existuje více sérií, u ostatních nominálů je vše jasné. Reakce na můj dotaz tehdy byla potvrzení, že mám pravdu.
Doplňuji mnou opominutý nominál 1K/1940, o kterém psal Miciko tady, příspěvek 1395. Věděli jsme, že tam jde o série C a H, ale Miciko "vyňuchal" i čísla. Jde o série C030, H018 a H050. V příspěvcích jsou i skeny.
Miciko, díky! Mohl bys ještě doplnit přehled u 5K/1940? Tam, jestli se nepletu, je jedině B, ale neznám čísla. Je to už hodně podrobné členění, ale myslím, že by mohlo být zajímavé, když už jsi zmínil tu jednokorunu.
Zaregistrován
25. 1. 2010
Idem skenovať. 😉
Zaregistrován
24. 2. 2009
To už asi bohužel začali dělat jiní. !!!
Zaregistrován
20. 12. 2011
to bol vtip ,alebo myslíte vážne?
Zaregistrován
27. 2. 2010
Ať to myslel jakkoliv, tak je asi jasné, že vyrobit z neperforované bankovky perforovanou je snazší než z perforované neperforovanou. 😉 V době mánie po bankovních vzorech by to asi bylo i výnosnější. Nehodnotím, nekomentuju, bankovní vzory nesbírám.
Zaregistrován
24. 2. 2009
Tak jak píše kolega nade mnou, výroba by vcelku neměl být problém. Mám v poslední době tušení, žese tak již děje. Mrkněte na včerejší příspěvek - Slovenské kolkované bankovky a td. Mám dokonce i podezření, že se začínají tyto kousky objevovat i na aukcích. 100 % jistotu budu mít až oné aukce absolvuji a bankovky prohlídnu a porovnám. Pak všem sdělím svůj názor, upozorňuji, že pouze svůj názor a pochybnosti, které tím možná získám. Takžer vydržet a mějte se na pozoru. Majkl má pravdu, to co se shání , se dobře prodává a proto se to oplatí " VYROBIT " !!??
Zaregistrován
24. 2. 2009
Ono uděat z běžných perforací NEPLATNÉ např. Bank. vzr přinese několik možná i desítek tisíc, takže je to velmi dobrý byznys. To samé se dá říct i o protektorátních přetiscích a td. Já měl v ruce podezřelou 5000 Kč 1993 s. A s perforací specimen, také majitel tvrdil, že je originál. Když jsme ji s kolegy prohlédli, tak prostě otvory nepasovaly s žádnou dosud známou perforací.
Prostě jsme bankovku nezakoupili i když by to byl vcelku dobrý kousek a po roce na aukci ji měl prodejce opět. Takže asi něco na tom bude. Kdyby to bylo originál, tak se po tom zapráší.
Zaregistrován
24. 2. 2009
nakonec to dopadne tak , jak psal již dávno kolega JHKR, že děrovaná bankovka je znehodnocená bankovka a začnou se shánět pouze neperforované, tam to nikdo OVLIVNIT svou šikovností nemůže/ mimo úprav a praní/ ale to se dá poznat.
Já mám v oblibě Bank. vzory, ale dávám si na ně čím dál větší pozor. Dokud nevyšla odborná publikace od kolegy Karasiewicze, tak se pomalu název Bankovní vzor nepoužíval. Sám mám zakoupeny velmi vzácné vzory z 1. republiky v dobách, kdy bylo u bankovek napsáno např. Kombinovaná perforace, Zvláštní perforace a td. Vzpomeňte si na dobu nedávno minulou, na takovéto bankovky se naráželo velmi ojediněle. A dnes , vždyť na těch aukcích kromě vzorů někdy skoro nic jiného není. A to o něčem vypovídá.
Zaregistrován
25. 1. 2010
Zdeňku,na druhej strane tieto "vzory" mali ľudia doma ako bežné perforácie specimen a boli skoro bez hodnoty. Až publikácia Bvz ozrejmila ich pôvod a zvíšila ich cenu. Tak ich mnohí začali predávať, ke´dže ich mali iba na dokumentačné účely a tým sa zdihol ich počet na trhu. Osobne som mal možnosť už vidieť pár väčších zbierok a v každej sa pár "vzorov" objavilo, avšak iba ako perforované bankovky. Majitelia ani nevedia a nikdy ani nezbierali ako vzory.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.