Zaregistrován
27. 2. 2010
Tak dnes mi tato státovka dorazila. Pro pořádek dávám fotky perforace. Skenováno na bílém podkladu. Některé otvory jsou jen vytlačené (neproražené). Na líci jsou to ty šedé. Bílé otvory jsou ty proražené.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 2. 2009
:( Myslím, že vše je OK. takže gratulace .
Zaregistrován
27. 2. 2010
Díky, od tebe to potěší! 😉 A neplač, kdybych já plakal nad každým kouskem, který máš lepší, nebo máš a já ne, měli bychom nejen Máchovo ale i Majklovo jezero! 😉
Zaregistrován
27. 2. 2010
Osud perforačního zařízení NEPLATNÉ není znám (výtah z informace ČNB, článek o neautentické perforaci NEPLATNÉ).
Obrázky:
Zaregistrován
27. 2. 2010
Potřeboval bych si ujasnit rozsah sérií NEPLATNÉ vodorovně nahoře u nominálů 500K/1942, I. vydání a 500K poukázka.
U poukázky vím o AB, AC, XA. Toto potvrzuje i mojazbierka i seznam ze začátku vlákna.
U protektorátní 500 vím o sériích A, D, E, F, G. Opět potvrzuje mojazbierka i jirkův přehled.
Je ještě něco dalšího?
Zaregistrován
14. 9. 2008
ted jsem tu stranku prilis neobnovoval, ale i tak, co mam nove nahrane (zatim v PC), tak jen potvrzuje tyto serie. Tedy zadne dalsi serie s timto druhem perforace podchycene nemam.
Zaregistrován
27. 2. 2010
Mám dva dotazy k perforaci 1xNEPLATNÉ:
1) Spousta těchto bankovek je na rubu se stopami po lepu (viditelnými nebo odstraněnými). Jaké jiné bankovky tyto stopy mají?
2) Vyskytují se tyto stopy po lepu někdy na líci?
Můj současný stav poznání je 1) žádné, 2) ne. Vrtá mi hlavou, proč se někam lepily zrovna právě jen (případně většinou jen) bankovky 1xNEPLATNÉ a proč se lepily vždy tak, aby byl viditelný jen líc.
Zaregistrován
16. 8. 2008
mal som uz 2 take albumy kde vsetky bankovky mali lepidlo na zadnej strane (aj perforovane slovenske koruny)
Zaregistrován
1. 7. 2008
S dovolením si vypůjčím jeden obrázek od numpsziho, který tu jednou publikoval:
Při volbě jakou stranu zobrazit je obvyklé zvolit líc (pokud se nevyužije metoda jako na numpsziho fotce, tj. použít dva kusy bankovek; mimochodem tady je asi použita i méně drastická metoda a to fotografické růžky).
Počítám, že to musela být nějaká hromadně vyráběná alba, proto asi taky všechny bankovky s perforací Neplatné a stejnými stopami po lepu ... možná zas nějaký dar ROH SBČS zaměstnancům (?) - muselo toho být každopádně hodně, protože tyhle se objevují po kusech celkem často, tak počítám, že ti co nechtěli mít památku, začali odlepovat a prodávat
Zaregistrován
16. 8. 2008
-
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.