Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
No to už je lepší🙂 Albert Förster - Kamenický průmysl - Cukmantl ve Slezku hodnota E. Nic méně hodnotová písmena jsou z roku 1987 a když dnes vidím aktuální stav tak spousta perfinů z kategorie D,E,F, se přesunula do kategorie A,B,C, jelikož uplynulo již 30 let a za tu dobu se objevilo spoustu nových kusů a i řady sběratelů se rozšířily🙂
P.
Ještě poznatek, Pokud se mi do ruky dostane výstřižek s pěkným razítkem a ten souhlasí s domicilem zachovám ho tak (to se nestává často). Ideální je dopis či koresponďák s vylepenou známkou a perfinem na kterém je uveden název firmy jeho obor podnikání a domicil. To je tzv. Identifikační celistvost. Osobně mít ten výstřižek asi bych ho zachoval jelikož to není tak častý perfin. Později pokud seženete více materiálu k dané firmě ho můžete umýt🙂 Já ho tedy nemám ještě🙂
P.
Fajn, dík. Takže presunutý do A, pravdepodobne, v mojom prípade určite.🙂 Uložil som si ako E.
Poteší to, ale mne zas až tak na tej azbuke nezáleží. Aké som zohnal, také sú.
Akú mala, takú dala.😋
Na BDC v príspevku #153 sa dá na razítku vytušiť Karlín.Body plus..
Teraz vyskúšam tento.To mám od perfinistu a ten by mi nejaký skvost určite nepohodil.Takže očakávam A.Neviem to ani prečítať.Niečo..B.
-s-
Obrázky:
No netvrdím, že se E přesunulo do A, ale bude to slabší myslím🙂 K písmenu A ještě nejsou zákulisní informace🙂. Hlavně v novém katalogu už nebude písmenkový hodnotový systém, ale bodový z důvodu, že stejný perfin na různých známkách má jinou hodnotu. Jelikož firmy působili přes různé časové období. Např. RU-ČSRI-Protektorát, Slovenký štát, Maďarsko.
UB - Česká banka Union - Praha (C)
St.&K. - Stark & Köstler - Továrna na krajky a výšivky - Oloví, Praha (C)
Některé známky mohou nést jiné razítka z důvodu zneužití nebo je majitel zaslal zákazníkovi jako odpovědní.
P.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.