SakoMDKcz

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2011

Vytvořeno:
14. 2. 2019, 14:17

No to už je lepší🙂 Albert Förster - Kamenický průmysl - Cukmantl ve Slezku hodnota E. Nic méně hodnotová písmena jsou z roku 1987 a když dnes vidím aktuální stav tak spousta perfinů z kategorie D,E,F, se přesunula do kategorie A,B,C, jelikož uplynulo již 30 let a za tu dobu se objevilo spoustu nových kusů a i řady sběratelů se rozšířily🙂

P.

SakoMDKcz

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2011

Vytvořeno:
14. 2. 2019, 14:24

Ještě poznatek, Pokud se mi do ruky dostane výstřižek s pěkným razítkem a ten souhlasí s domicilem zachovám ho tak (to se nestává často). Ideální je dopis či koresponďák s vylepenou známkou a perfinem na kterém je uveden název firmy jeho obor podnikání a domicil. To je tzv. Identifikační celistvost. Osobně mít ten výstřižek asi bych ho zachoval jelikož to není tak častý perfin. Později pokud seženete více materiálu k dané firmě ho můžete umýt🙂 Já ho tedy nemám ještě🙂

P.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
14. 2. 2019, 16:59

Fajn, dík. Takže presunutý do A, pravdepodobne, v mojom prípade určite.🙂 Uložil som si ako E.
Poteší to, ale mne zas až tak na tej azbuke nezáleží. Aké som zohnal, také sú.
Akú mala, takú dala.😋
Na BDC v príspevku #153 sa dá na razítku vytušiť Karlín.Body plus..
Teraz vyskúšam tento.To mám od perfinistu a ten by mi nejaký skvost určite nepohodil.Takže očakávam A.Neviem to ani prečítať.Niečo..B.
-s-

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
14. 2. 2019, 17:16

Ešte poprosím pre dnešok o tento a idem spať. Keďže sú to samé "áčka,"tak nočná volá..😉
...lice,bice..Teplice, Pardubice? Nedá sa to prečítať.
Vidím tam niečo ako St&K.
-s-

Obrázky:

SakoMDKcz

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2011

Vytvořeno:
14. 2. 2019, 18:50

No netvrdím, že se E přesunulo do A, ale bude to slabší myslím🙂 K písmenu A ještě nejsou zákulisní informace🙂. Hlavně v novém katalogu už nebude písmenkový hodnotový systém, ale bodový z důvodu, že stejný perfin na různých známkách má jinou hodnotu. Jelikož firmy působili přes různé časové období. Např. RU-ČSRI-Protektorát, Slovenký štát, Maďarsko.

UB - Česká banka Union - Praha (C)
St.&K. - Stark & Köstler - Továrna na krajky a výšivky - Oloví, Praha (C)

Některé známky mohou nést jiné razítka z důvodu zneužití nebo je majitel zaslal zákazníkovi jako odpovědní.

P.

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
14. 2. 2019, 20:27

Rozumiem. Aj tomu presunu z E nižšie. Časom sa ich skrátka objavuje viac.
Ešte som nachystal tento. Tam by mohli byť Teplice..
Už mi zostávajú len dva ČSR. Vlastne jeden. Druhý je ČSSR.
Potom už len pár kadejakých zahraničných.
Dík za pomoc.
-s-

Obrázky:

dr_colombo

Uživatel

Zaregistrován:
27. 2. 2013

Vytvořeno:
15. 2. 2019, 10:55

stani napsal/a:

Ja som tento príspevok ani nezaregistroval...🙄
Ešte nejaké rumunské mám.Keď vyšetrím tie ČSR, potom pokecáme.Aspoň viem, že je tu niekto, kto mi môže poradiť.😉
-s-

Moc rád pokecám :-)

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
15. 2. 2019, 17:39

stani napsal/a: Ja som tento príspevok ani nezaregistroval...🙄 Ešte nejaké rumunské mám.Keď vyšetrím tie ČSR, potom pokecáme.Aspoň viem, že je tu niekto, kto mi môže poradiť.😉 ...

Ja tiež.Dnes som vypátral ďalšie rumunské, idem skenovať.
-s-

stani

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2015

Vytvořeno:
15. 2. 2019, 21:34

A čo toto? Je to "oficiálny" perfin, alebo sa niekto len hral.V roku 71 už snáď nenosili firemnú poštu poslíčkovia, ktorí známky odlepovali,predávali ich trafikantom a tí ich následne za menej peňazí predávali...Či?🙄
Aj perforácia je akási chabá...Domáca výroba?
P?
-s-

Obrázky:

ikanek

Moderátor

Zaregistrován:
23. 2. 2009

Vytvořeno:
15. 2. 2019, 21:47

P by mělo být Orbis Pictus.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.