Moderátoři: smith
Psal jsem, že pan Archeolog je kontaktován, tedy Typář ještě mám, nicméně jen čekám na cestu do Phy. abych ho předal.
Jinak Paulus, díky moc za informace a ještě se zeptám...je možné, že ta modlící se postava ve spodní části je zárověň i majitel pečetidla?
Samozřejmě,modlící se postava ve spodní části typáře je sám pečetitel,štíty po stranách postavy značí osobní znak (převora,opata,...) a znak konventu.
Ještě jsem juknul na opis pečetidla, z toho co je čitelné je jasné, že se jedná o pečetidlo opata, jen je škoda, že jsi ho čistil a dělal obtisky byť do modelíny, jelikož vytrhaná patina je patrná ve formele. Aniž bych kohokoliv poučoval, napříště nedoporučuji takovýto předmět čistit a ani dělat obtisky, před jeho zpevněním. Zdar
Ještě jsem juknul na opis pečetidla, z toho co je čitelné je jasné, že se jedná o pečetidlo opata, jen je škoda, že jsi ho čistil a dělal obtisky byť do modelíny, jelikož vytrhaná patina je patrná ve formele. Aniž bych kohokoliv poučoval, napříště nedoporučuji takovýto předmět čistit a ani dělat obtisky, před jeho zpevněním. Zdar
Vůbec jsem ho nečistil, s tou modelínou máte pravdu, ten stav je přímo z pole
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.