Moderátoři: Jaromir, smith

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

#321 2. 11. 2025, 19:34

Ano, to je ten samý dopis. Cena je tam vidět. Ale kolik by stál v lepší aukci nefilatelistický dopis, navíc z malé pošty, těžko říci. Cca 10-20 tisíc. Možná.

Profilový obrázek
MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

#322 24. 11. 2025, 18:08
Tak ty ohavné napodobeniny byly, po upozornění, nakonec staženy, ale když už jsem se na tom A vyskytl, přece jen jsem si něco našel: 13B2880 Maďarsko Petőházi cukrovar - známky s přetiskem, RR! | Aukro Je to pravda zcela filatelistické - odesílatel na to vylepil všechny známky emise s, na místní poměry, vysokým nákladem, patrně ty, které byly na poště. Taky už to mohl poslat rekomando, známek je tam na to dost. Bylo to posláno z lepší (protože menší) pošty v Boldogasszony (heute Frauenkirchen, chorvatsky Svetica za jezerom) - určitě zajímavější než Nezsider. No a příchozí je Petőháza cukrovar (dnes už je kaput), kousek za hranicama.

Není to tam zase?

https://aukro.cz/lajtabansag-mi-1-10-po-nalepce-7103744811

Nebo už je to košér?

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#323 26. 11. 2025, 05:37

Jestli to jsou ohavné napodobeniny, to nemohu pro svou neznalost posoudit, ale v tomto případě je zcela zavádějící uvádět označení Michel a pod to nějakou bajlajvočko uvedenou hodnotu v korunách. I kdyby byly pravé, třeba francouzká okupace Arad Mi 30-40 se prodává v pruměru za stováka, což jest 2,5 násobek přepočtu 1euro-1 koruna. Michel je hodnota cca 40 MiE za *. Pokud si to chlapec ohodnotil svým pohledem, bylo by to košer, kdyby napsal "moje cena 1500korun" a ne na lísteček michel 1500, to je už klamání spotřebitele- zájemce. A je to u všech jeho vystavených známek. Ale porculán má pěkný:-)

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

#324 26. 11. 2025, 07:00
Jestli to jsou ohavné napodobeniny, to nemohu pro svou neznalost posoudit, ale v tomto případě je zcela zavádějící uvádět označení Michel a pod to nějakou bajlajvočko uvedenou hodnotu v korunách. I kdyby byly pravé, třeba francouzká okupace Arad Mi 30-40 se prodává v pruměru za stováka, což jest 2,5 násobek přepočtu 1euro-1 koruna. Michel je hodnota cca 40 MiE za *. Pokud si to chlapec ohodnotil svým pohledem, bylo by to košer, kdyby napsal "moje cena 1500korun" a ne na lísteček michel 1500, to je už klamání spotřebitele- zájemce. A je to u všech jeho vystavených známek. Ale porculán má pěkný:-)

No ja tam nevidím nikde uvedenú MiCHEL cenu.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Profilový obrázek
koolabs

Uživatel

Zaregistrován:
22. 11. 2019

#325 26. 11. 2025, 09:23

Michel číslo a pod ním cena v korunách, je to na každé aukci.

pokud je determinační lísteček s uvedením čísla příslušného katalogu je jediné správné udat cenu dle tohoto katalogu. Michel neuvadi ceny v korunách a nějaké údajně přepočty jsou zavádějící. na jedné aukci to má krat 20. na jiné krát 5.. to není katalogová cena ale jeho cena ostatně udaná i v daném aukci.

pokud vezmu jiného prodejce, i když to není tak úplně přesně uvádí svou cenu s označením tržní cena.

Co se v mládí nenaučíš, to můžeš ve stáří najít.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.