Zaregistrován
12. 6. 2012
(Jeden si zdřímne a pak se vzbudí ... a než zase usne)
A při té příležitosti předvedu celý 100 ks arch VII. emise hodnoty 50 fillérů.
Nejprve celý arch "tak, jak je", pak arch s vyznačenými největšími nebo nejtypičtějšími DV a nakonec detaily těch vad (snad to je dostatečně viditelné). Ovšem v podstatě je každá známka jiná, jako u Hradčan. A všimněte sim jak zdánlivě obdélníková známka vůbec není obdélníková, což je mnohem líp vidět takto po kupě. A dokonce ani nemají všechny stejnou velikost. Jak to tehdy dělali ... no, hodně divoce. Inu, divoký maďarský národ!😃
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
Zvláštní věc, ty detaily se mi dole jaksi ořízly (asi důsledek nějaké inovované, úžasně chytré, funkce), takže znova, lépe a radostněji:
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
I tak je to celkem prd vidět, takže jsem se rozhodl pro velké detaily s komentářem, abyste věděli co hledat, až to někdo bude někde prodávat a že to, že to nevypadá přesně jako obrázek z katalogu nemusí být špatně.😉
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
ZP 49 + 50
ZP 69, 70 + 79, 80
ZP 89, 90 + 99, 100
Obrázky:
Zaregistrován
12. 6. 2012
VII. emise si v roce 1922 všimla i Tribuna filatelistů a měla s ní problém. Zajímavé je, že mnohem pochybnější "Pražská vydání" ale urputně hájí a přitom to jsou vydání filatelisticky mnohem pochybnější. Začíná to oznámením o ukončení platnosti klužského a nagyváraďského přetisku (Nové Rumunsko I. a II.).
A dokonce si všimli i soukromého smutečního přetisku po úmrtí Karla IV. (český král Karel III.)
Obrázky:
Zaregistrován
10. 2. 2006
Zajímavé jsou rozdílné názory na přetisky, které jednoznačně dokládají, že jde o filatelistická vydání.
Naše PČ 1919 tomuto s výší cen uměle vyrobených rarit přímo vévodí.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Pavel_III napsal/a:
Obrázky:
Myslíte si, že by se tento dopis dal použit do exponátu?
(Narážím na to, že v Liberci 2022 by mohly snad být jednorámové exponáty i na dva nebo tři rámy, ale nikde jsem k tomu nenašel podrobnosti.)
Zaleži v akej triede chceš vystavovat a nezabudni že musiš dodržat pravidla FIP.V poštovej historii to skor ubliži ako pomože.To si nechaj poradit od niekoho ako ikanek.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
23. 2. 2009
No jasně, nechej tradiční filatelii.
Zaregistrován
12. 6. 2012
Zamyslel jsem se, trošku, ... myslíte, že by to tak mohlo být? A uměl by to někdo rozumně přeložit do té angličtiny? (Proč se to převodníkem z docx převedlo naležato nevím, ale zase by to mělo být čitelnější-větší, než ve správném směru.)
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.