Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
Kleehe

Uživatel

Zaregistrován:
26. 9. 2012

#41 29. 9. 2012, 17:53

Tak konečně jsm našel nějaká "prostor" kde si lze trochu popovídat o pamětních mincích ČR...

Trebor: sbírání pamětních mincí ČR je dobrý krok, plno lidí co se tady zabývají klasickou numismatiku budou Tebou (teď i mnou) zřejmě opovrhovat, ale jdi si za svým...

A teď k mincím😮)

Bula je na světě, ale díky nákladu je z ražby mimořádné ražba tuctová😮) a kdo chce získat do sbirky starší jednouncovky let dvadesátých, tak by neměl otálet...velký rozdíl v nákladu posledních uncovek 1998 - 1999 oproti Bule může v průběhu následujících let zahýbat cenami těchto starších mincí.

Profilový obrázek
Kleehe

Uživatel

Zaregistrován:
26. 9. 2012

#42 29. 9. 2012, 17:58

Další 1 Oz 2013 Příchod věrozvěstů, mi připadá více propracovanější než Bula....ale na Karla IV 1 Oz zatím žádná nemá...škoda.

Profilový obrázek
Nofuture101

Uživatel

Zaregistrován:
1. 9. 2012

#43 30. 9. 2012, 08:10

Zdravim kleehe.Je pravda,ze tady prostor je.Na starem blogu to bylo super,ale bohuzel ten novy je k nicenu.Psal jsem tam par prispevku,ale nektere mi byly smazany a celkove je to tam mrtve.U Buly je skoda nakladu na druhou stranu jeji cena je pod cenou investicnich minci,tak nez si koupir philharmonika tak radsi bulu.
No uvidime jak to bude s dalsima mincema a jejich emisi.Myslim,ze pujde trochu dolu.

Profilový obrázek
Kleehe

Uživatel

Zaregistrován:
26. 9. 2012

#44 30. 9. 2012, 11:20

Nofuture101: taky zdravim!
nakonec se tu z toho starého dobrého blogu všichni sejdeme.
Bula je v současné době asi opravdu nejlepší "investiční" mincí díky ceně, provedení a nákladu (ano, na invesiční minci krásně nízkej). jednu bk a jednu proof mám ve sbírce, dalších pár kusů prostě uožený peníze a pak případný podej...

Nový blog navštěvuji, ale co jsem tam už několikrát ztratil nervy po té, že jsem prostě nepřečetl tu vygenerovanou čmáranici, aby mi to nahrálo příspěvek, tak se nesnažím už ani nic napsat.

A co říkáš na tu zmršenou ražbu - chyboražbu? Nějak mi nejde do hlavy, že za celou dobu existence ČR se nic takového nestalo (nebo aspoň o tom nevim) a teď najednou jakobi na chvíli kontrola přestala existovat.

Profilový obrázek
Hanz

Uživatel

Zaregistrován:
4. 10. 2010

#45 30. 9. 2012, 11:33
Nofuture101: taky zdravim! nakonec se tu z toho starého dobrého blogu všichni sejdeme. Bula je v současné době asi opravdu nejlepší "investiční" mincí díky ceně, provedení a nákladu (ano, na invesiční minci krásně nízkej). jednu bk a jednu proof mám ve sbírce, dalších pár kusů prostě uožený peníze a pak případný podej... Nový blog navštěvuji, ale co jsem tam už několikrát ztratil nervy po té, že jsem prostě nepřečetl tu vygenerovanou čmáranici, aby mi to nahrálo příspěvek, tak se nesnažím už ani nic napsat. ...

Zdravím chlapci, ta vygenerovaná čmáranice je opravdu na nervy. Zmršenou ražbou si patrně pár lidí z výroby chtělo přivydělat ...

Profilový obrázek
Nofuture101

Uživatel

Zaregistrován:
1. 9. 2012

#46 30. 9. 2012, 21:28

No tak parada, tak to tu snad začne žít.Chyborožba je parádičkajen škoda,že jsem ji nevyfásnul.Na druhou stranu,kdybych jí měl tak jí za ty prachy prodám a koupil bych si bud nějakej Svatováclavskej dukát, nebo i nějakou desetisícovku 1999.
Buly taky nějaký mám,ale jak říká klihepo jednom kousku do sbírky a zbytek na mírnej výdělek.Už musím mazat poslat nějaký fotky a musím něco prodat,abych něco přikoupil.Škoda,že nemůžu jen kupovat.

Profilový obrázek
Kleehe

Uživatel

Zaregistrován:
26. 9. 2012

#47 1. 10. 2012, 06:10

Tak, a ještě by tu moh Jířák přibejt jako moderátor a je to...😉

Když je náklad současný 1 Oz tak vysokýa u dalších dvou nebude asi o moc menší, vyplývá mi z toho následující - vrhnu energii a peníze (to bude horší 🙂 na získání Karla IV 1998-1999, protože jak už jsem psal, jejich cena může v průběhu let poskočit...a protože je vidět, že uncovky budou na programu ČNB i nadále, bylo by škoda nemít ve sbírce tyto krásný mince...

Profilový obrázek
gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

#48 1. 10. 2012, 09:48

Jsou nějaká data která by dokázala určit likvidu těchto mincí na zahraničním trhu?

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Profilový obrázek
Kleehe

Uživatel

Zaregistrován:
26. 9. 2012

#49 1. 10. 2012, 11:09

Gorila: Já osobně si myslim, že tyto mince jsou určeny především českému trhu...data z kterých by se dala odvodit likvidita na trhu zahraničním by mohla být následující: výše emise, ryzost, téma...nejlepším vodítkem by však byla statistika prodeje v zahraničí - to ale nesleduji, zatím.
Je pravda, že asi dvakrát jsem spíše náhodou narazil na e-bay na prodej několika kusů KPTD, přičemž cena byla asi o 800-900 Kč vyšší za kus než u nás v té době na Aukru (uživatel byl němec - alespoň účet byl registrovaný v německu)

Jinak v porovnání se zahraničními mincovnami, si ČNB nevede špatně - dvě-tři mince do roka je stále ještě "stravitelné" na rozdíl od Pařížské mincovny - MonaieParis, která emituje, odhadem, tak 20 mincí ročně, což je neusbíratelný pro většinu lidí, Rakušáci mají náklad zas 30.000 ks - což je už vpodstatě jen investiční mince...snad v jejich šlépějích nepujde ČNB...

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#50 1. 10. 2012, 11:16

Většinu mincí, která se dostanou do zahraničí, mohou vlastnit emigranti, nebo lidé s českými kořeny.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.