Zaregistrován
16. 2. 2008
Ty budeš zkrátka furt šťourat a furt šťourat. Co bylo na mé reakci špatného?
Filozof poznamenal že mu přijde “moc dokonalej a až "umělej"...”
Na to jsem napsal:
a/ že se to jen zdá, čímž jsem v podstatě potvrdil že mince je pravá
b/ že má umělou patinu, což je pravda
c/ že je šikovně nafocená, což byl v podstatě kompliment fotografovi.
Kdo minci prodává jsem nevěděl, tu aukci jsem neviděl, na Aukro jsem nebyl ani nepamatuju, prostě jsem reagoval na dotaz a konkrétní fotku.
Vlez mi na záda.😉
Zaregistrován
26. 8. 2012
Vážení,nechcete to prosím již nějak ukončit...ano,dopustil jsem se snad chyby,že jsem vložil na aukro hezky zachovalou pravou minci..na což nejsou evidentně někteří zvyklý.
Za"odměnu"mi byla zpochybněna její pravost,má serioznost i znalosti...ano,kapku mne to vykolejilo,protože se mi to za téměř 40 let praxe nestalo.
Vždy jsem se snažil proti padělkům vystupovat a(nikdy jsem to sem nechtěl psát,jen okolnosti mne nutí,a je mi to víceméně již jedno)vedl jsem si jakousi soukromou statistiku za poslední 4 roky...ušetřil jsem méně znalým kupujícím(i mnohým z řad tohoto fora) více než 780.000,-Kč.
Pokud šlo o falz,jako takový jsem jej i uvedl,pokud šlo o podezření,jako podezřelý jsem jej i uvedl.
Několikrát jsem kvůli tomu podstoupil anabázi na policii,kdy se na mne poškození odvolávali.
Určil jsem sta a sta mincí,včetně jiných náležitostí,či rad-at už na zaniklém aukroforu,mailem,či zde..
Obdržel jsem na mail celou řadu výhružek a nadávek od podvodných prodejců,celé měsíce jsem nemohl prodávat,protože mi byli aukce těmito výtečníky soustavně kaženy ...,ale byl jsem rád že mohu pomoci,protože prodejce padělků z duše nesnáším...
Začínám toho všeho už litovat...
Nyní jsem zde na jakési lavici obžalovaných?
Proč?
Kvůli originálnímu groši s pravdivým popisem(bez všech těch RRRRR,TOPSTAVŮ,EXCELENTNÍCH kusů,BOMB,a já nevím čím vším ostatní zachovalost označují...)-pouze jsem si v popisu dovolil napsat"velmi pěkný"-což je pravda?
Dokonce i zde(foto z aukce přiloženo) u Antverpského sovrána MT který jsem prodal asi před týdnem,či tak nějak,mi byla na mail doručena zpráva o zpochybnění originality-kvůli zachovalosti...
Možná je také jen šikovně nafocená-příště by možná nebylo od věci udělat nezřetelné žluté,či bílé kolečko...
Musím přiznat že mám rád příspěvky uživatele"EVROPA1"..kvůli jeho postoji k zachovalostem mincí určených do pevných sbírek..protože v tomto ohledu s ním naprosto souhlasím..ač on sám zde byl kvůli svým názorům mnohými pranýřován..
No,myslím že už jsem napsal dosti...můžete mne opět začít rozebírat-snad by se jen celá debata mohla přesunout do"podezřelých"misto aby zůstala zde v "padělcích"
L.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 1. 2010
Snažil jsem se vysvětlit, že ani omylem, ale asi mluvím svahilsky 😞
Absolutně nechápu, proč by se měl brát výkřik od někoho, kdo pak sám přizná, že se v tom nevyzná, jako zpochybnění serióznosti. Je to absolutně proti veškeré logice.
Nechápu. 😞
Zaregistrován
16. 2. 2008
:shock:
Ta debata přece už dávno nebyla o Tobě ani o Tvém groši /který tu kromě původního dotazu nikdo nezpochybňoval/😉
Zaregistrován
19. 6. 2015
http://aukro.cz/show_item.php?item=6068559627
Co říkáte na tento dvouzlatník? Je ok?
Zaregistrován
25. 7. 2006
ngultrum: mince je OK, je jen vycistena, pochybnosti o pravosti jsou v tomto pripade bezpredmetne
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
25. 2. 2015
http://aukro.cz/frantisek-josef-i-florin-1971-gyf-super-a-vzacny-i6075676038.html
Zaregistrovali jste někdo tuto aukci? Chtěl bych vědět Váš názor na tuto minci.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Pokud je tato mince pravá, pak by měla cenu několik tisíc €.
Z tohoto důvodu se musí mince posuzovat pouze tehdy, pokud jí má člověk v ruce, nikoli tedy podle fota.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
25. 7. 2006
Dak30: Nazor na minci je jedna vec, ale je tu jeste jiny uhel pohledu: zda je rozumne prihazovat (u prodejce s jednim komentarem) nekolik tisic na minci, u ktere je v popisu uvedeno:
"V numismatice jsem laik, nevyznám se v tomto oboru, (...)
Kupujete to co vidíte na obrázku, (...), ale na případné pozdější reklamace po prodeji nebude brán zřetel."
Zejmena ta posledni informace - nemožnost reklamace - nabidku v mych ocich diskvalifikuje a za teto podminky bych neprihodil, i kdyby vypadala sebevíc lákavě.
Pritom mince jsou urceny pomerne presne, u zlatniku zduraznena jeho vzacnost, GYF uvedeno v titulku aukce, aby to snad nekdo neprehledl, u rublu uvedena mincovna MMD, u medaile FJI dokonce uvedena její třída: "František Josef I. medaile za Statečnost první tří"(dy) - toto vse je obdivuhodny vykon na laika a pokud by byl takto schopny, dokazal by jiste kvalitni originalni material dodat do nejake velke aukce a nemusel by ho prodavat od koruny na Aukru...
Ale třeba se mýlím a vše je křišťálově čisté - jenže dlouholetá zkušenost mi říká, že je vždy třeba mít se na pozoru (a aspon trosku premyslet).
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
10. 1. 2008
Už se to tu probíralo v jiném vlákně. Prodejce totiž prodává také faleristiku. A také se v ní nevyzná. Ale jsou jiní, kteří ano.
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/kopie-novodel-diskuze-a-ukazky-na-toto-teme-zde-17557x6
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.