Zaregistrován
7. 6. 2010
No Vy mi nieco nehovorte o odriekani a o drine studovania... ale pochopil, pochopil o com pisete a velmi dobre
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
16. 2. 2008
Evropa1 napsal/a:
V dnešní době spolupracuji asi rok a půl s jedním pánem. Po této době již mince nakupuje, ale pouze s mým dohledem....
A čůrat chodí úplně samostatně?😃 😉
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ale to pletete dvě věci do jedné. Zde nikdo nikoho neovlivňuje v jeho samostatném úsudku, právě naopak nutím lidi hledat logiku v pokládání otázek, protože odpovědi jsou snažší. Já se snažím pouze ovlivňovat naprosto běžnou rutinu. Stejné jako když dáte zednickému učňovi možnost, aby postavil dům. Jistě mu spadne. I zde musí být tento člověk hlídán, aby se naučil používat postupy, ze kterých se stává rutina. To ostatní, tedy vědecká část je o osobním přístupu, který nikomu neberu a o kterém jsem zde nemluvil.
Jestli jste si nevšiml, zmínil jsem příklad spolupráce kolegy s vysokoškolským profesorem. Zde nepadl ani náznak na mé ovlivňování. Maximálně říkám své názory a kolega je svobodně hodnotí.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Takže u všech učebních a dalších oborů zrušíme učednická a školní léta a necháme bez těchto základů lidi vykonávat nejrůznější zaměstnání?
Uvedu extrém. Po kolika letech se dostane doktor ke své první samostatné operaci? Do této doby je stále hlídán.
Ale abych vše vrátil do normálního reálu, pokud se zamyslím nad svými začátky, pak jsem byl naprosto samostatný v celé škále oboru (bez sebemenšího dozoru) možná po pěti letech.
Není sběratelství něco podobného. Mě vždy fascinuje, jak se v každém oboru hledají určité vyjímky. Bohužel to tak není a všechny činnosti našeho života vycházejí z podobných postupů. Jiná je pouze jedinečnost druhu rutiny.
Člověk, o kterém mluvím, možná bude dva roky pod mým dohledem, ale nebude trvat dlouho a bude naprosto samostatný, protože pochopil, že seděním u počítače (například sledováním těchto stránek) se toho moc nenaučí. Proto prosím nedělejte z tohoto pána nesamostatného chudáka. Zde se pohybuji několik let a lze vidět některé zde dlouhodobě působící lidi, kteří jsou svojí nesamostatností přímo vyhlášeni. Proto nesrovnávejme tohoto pána se zde přítomnou a stále si stěžující většinou místního osazenctva. Bylo by to vůči tomuto pánovi velmi urážlivé.
Abych dodržel smysl mého posledního zamyšlení, jdu se podívat ven a dělat smysluplnnější činnosti. Bohužel zde lze vidět pouze torzo původního osazenstva, když velká část lidí již nechce mít s těmito stránkami nic společného. Já jsem svoji činnost také velmi rapidně omezil, ale bohužel jsem se nechal v posledních dnech unést, ale jak vidím, byla to chyba.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Ale sběratelství je především hobby, koníček, záliba. Ty mluvíš jako by jsi chtěl zavádět sběratelskou licenci.😉
Zaregistrován
21. 11. 2011
Mam pocit, ze se tu zbytecne snazite spasit svet, respektive spasit zacinajici sberatele. Ja to vzdal. At si kdo chce nakupuje co chce. Rad poradim vsem, co me kontaktuji (a je jich dost), ale odmitam sam nekoho aktivne presvedcovat. Pravidelne vidam prihozy ve stovkach i tisicich!! EUR na zjevne padelky na eBayi. Myslim, ze je to chyba nakupujiciho a abychom se snazili nasilne jim zbranovat prihazovat - dobre jim tak, prijdou o sve penize, kdyz jsou noumove.
Ja to zacal ignorovat po tom, co jsem se nekolikrat "pohadal" s lidmi na zahranicnich forech u minci, ktere jsem oznacil za padelky. Byly to dlouhe a frustrujici hadky i s nekolika sberateli na strane zastancu pravosti. Vetsinou zmlkly az kdyz jsem ja ci nekdo jiny dohledal fotky stejnych razidel ci se jinak dokazalo, ze je to falzum. Urcite procento lidi proste nechce slysel, ze je mince falesna (nedavno viz dva podobni novacci v antice tu na sberateli). Vzdal jsem to, nema to cenu. At si kupuji, co chteji.
Porad mluvim o antice - vidam padelky na Aukru pravidelne, i kdyz nastesti jich neni moc. Ve svete vidam treba ve Spanelsku az 80% padelku z denni nabidky na eBayi. To je silene. A polovina jsou mince v hodnotach za max par stovek Kc v prepoctu.
A jeste zajimavost - na vcerejsi velke aukci antiky v Anglii stahli snad 10 polozek a to snad az v den aukce. To se mi zda docela dost..
Zaregistrován
22. 7. 2011
Ale také platí, že
buď budeme svojí neschopností plnit břicha obchodníků nezaslouženými částkami,
nebo
se budeme snažit o naprosto rovnocenné postavení.
Já osobně jsem si vybral druhou možnost a férově ji učím i některé kolegy, i když to nemusí být zcela v mém zájmu, protože platí, čím méně znalých, tím lépe pro mé zájmy.
Zaregistrován
6. 7. 2009
Kolego nyní jste mne velmi zklamal, nyní jste naopak Vy urazil minimálně několik zde na slovo vzatých odborníků kteří jsou i na tomto fóru ochotni pomoci radou a svými zkušenostmi i ve velmi odborných numismatických otázkách. Nebudu je jmenovat abych na nikoho nezapoměl ale vězte že zde přispívá do diskuze i řada autorů odborných numismatických publikací a článků bez výhrad uznávaných širokou numismatickou veřejností. Proto Váš názor že se zde začátečník nic moc nenaučí nemohu přijmout. Možná ve Vašem oboru nenalézáte zde rovnocenného partnera ale například já a snad mohu napsat že i řada dalších jsme se i zde za těch několik let mnohému přiučili a porozuměli.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Nerad bych někoho urazil, ale stále se bavíme o problematice rutiny. Nezlobte se, ale zde se žádný začínající sběratel nenaučí nic z oboru posuzování kvality, naprosto nic z oblasti cen, protože cenovou otázku mohu zvládnout pouze při zvládnutí chápání kvality. Naprosto nic nepochopíme z oblasti sběratelské psychologie, nikdy bych nepoznal obchodníky, kteří pro mě draží, nikdy bych nepoznal některé kolegy, kteří mě prodali některé mince. Atd.
A toto je primární záležitost, která byla myšlena.
Vše ostatní probírám s kolegou elektronicky, ale to je jednodužší oblast. To hlavní je ale praxe!!
Zaregistrován
22. 7. 2011
To Kučera,
ještě malá poznámka.
Kdysi jsem zde napsal, že jedna činnost na aukci v době trvání několika hodin, mě osobně dá více, než stovky hodin proseděných zde.
Na tomto tvrzení trvám stále a bohužel v oblasti praktického světa sběratelství je tato nadvláda v maximálním poměru. Nedivme se pak, že i začínající sběratel (kterého myslím), je s touto situaci srozuměn. Jeho jsem poznal zde, ale po první návštěvě aukce sám pochopil rozdíl a místo, kde se musí pohybovat.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.