Moderátoři: smith, Misak33, Guldiner

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#381 - 27. 6. 2015, 17:45
Vážený pane (kterého nejmenuji) jako obvykle máte ve všem pravdu, Aukro je zplozencem pekla, děláte jenom dobře, že tam nedražíte, vždyť já již delší dobu také ne, naposled jsem tam koupil knížku, (v listopadu loňského roku), ale teď mám také obavu jestli to není padělek? 😁

Já jsem v loňském roce také koupil literaturu za 50 Kč a jaksi jí majitel zapoměl poslat jak mě, tak několika dalším lidem. I krádež za nějaké dvě stovky mu stála za to.

Ale mě by hlavně zajímali rozdíly mezi pravými kusy a padělky u vzácných ročníků zlatníků. Když nás zde přesvědčujete o jejich pravosti, rozdíly musíte znát.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#382 - 27. 6. 2015, 19:09

Obohrata gramofonova platna

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#383 - 27. 6. 2015, 19:46

jano7B9 napsal/a:

Obohrata gramofonova platna

😁 a veris mi, ze si to vystihol presne tak?

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#384 - 27. 6. 2015, 19:47
Dlho som sledoval túto diskusiu, a nechcel som vstúpiť s príspevkom. Ale nedá mi. Pán Evropa1 prosím Vás pochopte už konečne, že nie len tí ľudia sú zberateľmi, ktorí vedia investovať ťažké desať-, alebo stotisíce do vzácnych mincí (známok, bankoviek atď) ale aj bežní ľudia, ktorí si pre radosť kupujú lacné položky. Ktoré zase nie je až taký problém si zaobstarať na internetových aukciách, resp. portáloch. Takže tiež zastávam názor, že nie je potrebné zatracovať áčko. Pre bežného zberateľa je to celkom dobrý zdroj materiálu.

suhlasim, a vzdy som tam nieco predal co tu bol problem...

m1234

Uživatel

Zaregistrován
19. 4. 2014

#385 - 27. 6. 2015, 20:29

Tu je pokračovanie toho članku o zlatych tehlach.Tak toto može kupit ozaj len blbec. http://www.novinky.cz/krimi/373240-falesne-zlate-cihly-byly-z-wolframu-podvodnici-je-prodavali-za-200-tisic.html

mamabc1234@gmail.com

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován
3. 2. 2011

#386 - 27. 6. 2015, 20:54

Kolegové (pokud to tak mohu napsat), nějak toto vlákno zanedbáváte a proto mi dovolte pro zpestření napsat několik ověřených údajů.
Vážený pan napsal, že od prodejce na Aukru zakoupil knihu a že mu tento prodejce knihu nezaslal i když ji zaplatil.
Trochu jsem zapátral a jaká je pravda?
Prohlédl jsem si udělené komentáře tohoto pána, které udělil na Aukru. Je pravda, že dotyčný pan na Aukru nic neprodává, ale pouze kupuje a to velmi málo, od roku 2008 má pouze 5 nákupů, za které udělil vždy pozitivní komentář.
Pokud se týká té knihy, tak se jednalo "Papírové peníze" od Juliuse Séma a byla zakoupena v roce 2013 u prodejce Karavana11 a po nákupu pan kterého nejmenuji dal prodávajícímu pozitivní komentář: "Transakce proběhla úspěšně. Doporučuji."
Takže se ptám, kde je pravda? 😁

jano7B9

Uživatel

Zaregistrován
26. 7. 2007

#387 - 27. 6. 2015, 21:16

M1234 - sice kupili falosne, ale ked ich doma rozoberu, ziskaju aspon stvrtinu svojich penazi naspet pri predaji na suciastky😃

... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován
17. 3. 2012

#388 - 27. 6. 2015, 23:00
Ale zde se bavíme o mincích, které stojí i statisíce korun. Podívejte se na ceny, to nekupují lidé pro radost za pár drobných. Proto je důležité, aby byl každý v naprostém obreze a věděl, co kupuje. Pokud někdo koupí fake za 100 €, to se ještě nechá přežít, ale zde se bavíme tisících €. Já jsem s trhem těchto mincí částečně srozuměň, proto varuji a to jak vidím, je špatně, když někdo zde pěje ódy nad firmou, se kterou jsou stálé problémy a i zde na stránkách Sběratele je slyšet nářky nad výskytem padělků. Ať mě pan zastánce pravosti každého vzácnějšího ročnáku zlatníku vysvětlí rozdíl mezi pravým kusem a feke. Pokud pravost těchto mincí zastává, pak nás může obohatit, abychom se omylů vyvarovali. Pokud ale o této problematice nic neví, pak ať mlčí. ...

upřimně, nevím co je fake a co ok, kdybych měl říct, tak bych to viděl na předělávku druhého. budu rád za jiné info, i když je to něco, co pro mě asi nebude přímo důležité🙂

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#389 - 28. 6. 2015, 07:44
Kolegové (pokud to tak mohu napsat), nějak toto vlákno zanedbáváte a proto mi dovolte pro zpestření napsat několik ověřených údajů. Vážený pan napsal, že od prodejce na Aukru zakoupil knihu a že mu tento prodejce knihu nezaslal i když ji zaplatil. Trochu jsem zapátral a jaká je pravda? Prohlédl jsem si udělené komentáře tohoto pána, které udělil na Aukru. Je pravda, že dotyčný pan na Aukru nic neprodává, ale pouze kupuje a to velmi málo, od roku 2008 má pouze 5 nákupů, za které udělil vždy pozitivní komentář. Pokud se týká té knihy, tak se jednalo "Papírové peníze" od Juliuse Séma a byla zakoupena v roce 2013 u prodejce Karavana11 a po nákupu pan kterého nejmenuji dal prodávajícímu pozitivní komentář: "Transakce proběhla úspěšně. Doporučuji." ...

Pane lustrátore,

I kdyby vše proběhlo v pořádku a já nedal komentář, jste schopen dohledat daný obchod?
Platí takové pravidlo, že komentáře se dávají po uzavření obchodu, což neproběhlo a žádný komentář jsem nedal, ani negativní. Místo toho jsem se zkontaktoval s Aukrem, které daný obchod zrušilo a účet daného prodejce taktéž.

Již mě nebaví Vaše věčné narážky na mou nečestnost a to bez naprostých důkazů. Myslím, že máte z minulosti z ostudy kabát, když jste mě bez naprostých důkazů obvinil ze lži. Já jsem se postaral o to, že Vaše nečestné jenání vyšlo na světlo světa. Samozřejmě omluvu jsem do této doby nedostat a po vyjítí pravdy jste se vykouřil jak pára nad hrncem na jiné diskusní fórum. Po jeho zrušení jste se opět vrátil na tyto stránky a samozřejmě za osobní selhání nechcete nést žádné následky.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

numismatik-fji

Uživatel

Zaregistrován
3. 2. 2011

#390 - 28. 6. 2015, 08:55

Zajímavé vysvětlení a dokonce může být i pravdivé, ovšem i tak jste byl s nákupy na Aukru spokojen, což dokazují Vámi udělené pozitivní komentáře ostatním prodejcům a to i když jich bylo jenom pět, (alespoň pod současným nickem, který požíváte zde), ale i tak je to 100 % spokojenost z Vaší strany, ptám se tedy, je aukro tak špatné jak stále píšete?
Ano najdou se nepoctivci a podvodníci, (jako všude jinde ve světě), ale najdou se i slušní prodejci a těch je určitě většina, vždyť možná každý diskutující na tomto fóru na Aukru obchoduje (prodává) a jsou to podvodníci, kteří prodávají padělky?
Já sice na Aukru moc neobchoduji, ale pokud jsem tam něco zakoupil, tak jsem byl vždy spokojen a dokonce se mi tam podařilo doplnit svoji sbírku zlatníků FJI. o zajímavou variantu, kterou jsem sháněl mnoho let.
Chápu, že Vás mince FJI. nezajímají a jak jste jednou napsal je to pouze módní záležitost a Vy jste měl ucelenou nebo téměř ucelenou sbírku zlatníků tohoto panovníka a to navíc ve sbírkových stavech a přesto jste ji odprodal (napsal jste to nějak tak, že?)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.