Zaregistrován
23. 11. 2011
Tak kdepak ho máme, je tady bez něj nuda😎 . Chtělo by to hodit zase nějaké nové moudro do placu...
Zaregistrován
19. 1. 2015
Díky za věcný příspěvek.
Možná máš pravdu, že "pri tolkich hodinách bysom mohol vedieť...". Bohužel se nepodařilo. Opakuji, že sehnat informace o historii, cenách, burzách, mincovnictví obecně atd. je snadné (relativně), ale o falsech nikoliv. Nebo mně se to aspoň nepodařilo.
Předevčírem mi dal někdo odkaz na stránku s padělky - ok - to je asi dobrý zdroj. Jinak mám jen postahované stovky obrázků kopií mincí z aukcí a téhož v originálu, ale podle fotek to porovnávat (navíc často mizerných) to jde dost blbě. Takže pokud víš o www strávnkách, kde někdo nezištně vysvětluje: Ten a ten padělek poznáte podle toho a toho v tomto a tomto místě - tedy přesně to, co je opravdu potřeba, dej mi link. Budu Ti opravdu vděčný. Bez toho a bez možnosti mít padělky a pravé mince najednou v ruce, je studování fals opravdu těžké. (Si myslim).
Otázka, zda má numismatika smysl mne opravdu trápí. Zkus se nad tím zamyslet. Kolečko z kovu o určitých parametrech, nějak vypadající. Druhé kolečko z kovu o stejných či podobných parametrech, vypadající naprosto stejně, někde s miniodlišností pod lupou. Za jedno dáš desetitisíce, druhé je bezcenné. Přitom obě působí naprosto stejně. ??
A jakmile se podělatelé dopracují dokonlostia padělky nerozezná ani odborník, trh se zákonitě musí zhroutit a numismatika skončit. Tak se omlouvám, že mne to trápí. Nejsem obchodník, nejde mi o peníze, ale podstatu, tudíž mi to není jedno. Ale chápu, že obchodník vše v klidu prodá, jakmile se počne hroutit a bude mu vše jedno...
A omlouvám se, že se svými názory liším, prostě jsem takový.
Zaregistrován
26. 7. 2007
Filozof drz sa temy, tlacharen je inde, vkladaj svoje prispevky do vhodnej temy.zmazane.
Dakujem
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
19. 4. 2014
Filozof tvoje obavy su zbytočne.Skutočny numismatik je vždy dva kroky dalej ako nejaky vyrobca falz v Čine.Treba sa len na tu uroven prepracovat "preštudovat".
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
17. 10. 2012
Navod na vyrobu falz ti nedam, na otazku, ako zistit ci ide o origo, alebo nie, si si sam odpovedal, pretoze pri origu je dolezita vaha+priemer, potom dalej podiel kovov v minci,atd..Ak sa bojis kupovat, a nie si si isty pravostou, tak nenakupuj mince , ktore stoja desattisice a zacni niekde dole pri beznych...mince musia ti prejst rukami a nie stahovat slabe fotky z netu- to je nezmysel
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
16. 2. 2008
jano7B9 napsal/a:
Filozof drz sa temy, tlacharen je inde, vkladaj svoje prispevky do vhodnej temy.zmazane.
Dakujem
Já myslím že to sem patří.
Ono s padělky je to různé, nedá ze dát jasný návod na jejich rozpoznání protože u každé mince je to individuální. Můžeme pouze ustanovit všeobecné pravidlo.
to je správná váha, velikost, odchylky v dizajnu atp. Jasně že falsifikátoři se neustále zlepšují, zrovna tak se musí zlepšovat i sběratelé. A pak je tu ještě jeden aspekt a to odkud mince pochází. Zrovna tak jako když sběratel koupí v aukci spoďáry Evy Braunové, nepozná zda jsou pravé ale prodejce musí nějak doložit že jsou. Zrovna tak je tomu i u mincí.
Když kupuju minci v ceně několika svých platů, chci znát i její historii a nekupuju jí na Aukro.😉
Zaregistrován
22. 7. 2011
To se nebojíš, že Ti bude vyčiněno za urážky svatého Aukra?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
26. 7. 2007
Turtle na co ma citujes a odpovedas mi, ked ani nevies k comu ten moj text patril ? ?
Nechapem. Vecer sa zmazem.
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
19. 1. 2015
turtle...
Teď zrovna jsem koukal vedle ve vlákně na odkaz o cenách zlatníků, dosažených na Aukru. Že někdo koupí dle fotky zlatníky v cenách 60 - 90 tisíc na Aukru mi hlava nebere.
Pokud jde o zdroj - jo, snažím se - i za cenu vyšší ceny - koupit u MaCH, Mince Trutnov a podobné, kde snad jsou profíci a neriskovali by svoji pověst prodejem fals. Ale někdy mají ty ceny tak hrozně nadsazené, že to opradu nejde...
Sleduju kolik lidí přihazuje, kolik toho prodejce prodává, jaké má komentáře, co k mincím píše, zda nabízí záruku ... všechno, co mi byť jen trochu pomůže v orientaci. Snad to má nějaký výsledek. Ale stejně se bojím okamžiku, kdy moji sbírečku uvidí nějaký profík a řekne: "tohle je padělek, tohle taky... " :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.