Pokud se týká PROOF ražeb, tak tyto mají vystupující reliéf matný a prázdné mincovní pole zrcadlově hladké, čehož se docílí tak, že razidla jsou vyleštěná a pochromovaná do vysokého lesku a pouze do mincovního pole razidla vyhloubený reliéf je ponechán zdrsnělý.

Ano,někdo má špatné informace...
Mailová komunikace mezi kupcem a mnou proběhla v minulých dnech.
Firma samozřejmě není prodejcem(nic takového jsem ostatně ani neuváděl)ale prováděla včera analýzu fejku na
spektrometru..
Chce to jen číst,drahý příteli,nic víc...

To je sice zajímavé, ale kupec měl možnost si zakoupenou minci osobně prohlédnout a jelikož neshledal, že by se jednalo o padělek dal prodejci pozitivní komentář a navíc od tohoto prodejce zakoupil další mince a i zde byl spokojen.
Takže je zde otázka, proč kupující byl nejdříve spokojen a pak změnil názor?

Takže kupující vlastně změnil názor na originalitu mince až po Vašem upozornění.
Tak to jsem velmi zvědav, jak bude kupující dokazovat, že se jedná o padělek, předpokládám, že pouze Vaš názor, že se jedná o padělek asi nebude Aukru stačit.
Podle mého názoru, to že dal kupující pozitivní komentář je rozhodující a ani Aukro a ani jiná instituce se tímto nebude zabývat.

A Vy nevíte že třeba zrovna u teto 5 marky mají tyhle padělky své specifické znaky,podle kterých se dají vcelku spolehlivě rozeznat?
Kupec tuhle informaci obdržel,takže nejde pouze o názor...
Ostatně nesedím zde na lavici obžalovaných,a kupec zajisté promine že jsem se mu snažil pár zbytečně vyhozených tisíc ušetřit...
Aukro téměř nikdy na upozornění nereaguje....ale to už jsou věci,které jdou mimo Vás...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.