Filozof: na tom rublu je na prvni pohled vše uplně špatně vcetne hmotnosti. Doporucuji take najit a prostudovat si nabidku cinskych padelku, napr. tento prodejce ma sortiment pres 2500 polozek:
http://www.aliexpress.com/store/all-wholesale-products/337282.html
A u velkych stribrnych se ptat prodejcu na hmotnost mince a zda neni magneticka.
numismat@seznam.cz

Tady jedna odstrasujici ukazka, co se taky na Aukru proda a za kolik - i kdyz by melo jit o notoricky znamou vec - neni to ani padelek, ale uplne vymyslena mince:
http://aukro.cz/mince-usa-velika-dollar-1865-vice-viz-popis-i5258912343.html
numismat@seznam.cz

Filozof- bez uražky ak nevidiš na prvy pohlad že je to fejk ,tak ti dobre radim nekupuj mince cez internet.Dalej -prvy znak fejku je nespravna vaha,samozrejme tu spravnu musiš vediet.Vačsina fejkov sa predava za zlomok skutočnej ceny - akože velmi "vyhodne".Ten Rubel stoji niekolko tisic €,teda cena na urovni 180€ je velmi podozriva.
mamabc1234@gmail.com

Pokud se týká dotazu na originalitu mince, která byla na Aukru nabídnuta k prodeji, předpokládám, že se jedná o aukci (alespoň tomu nasvědčují obrázky, které zde zveřejnil femi68) číslo 5412001060, s následujícím popisem:
"K prodeji je velmi vzácná mince 5 MARK 1894A NEU GUINEA AG RRR
Váha: 27,78 g
Průměr: cca 38 mm
Tloušťka: cca 3 mm
Kupujete to, co je vyfoceno."
Přihazovalo 5 zájemců:
J...4 4 250 Kč
C...5 4 200 Kč
z...1 3 722 Kč
r...2 2 800 Kč
B...1 223 Kč
Prodejce v popisu aukce neuvádí ryzost mince a výherce navíc již udělil prodejci pozitivní komentář "Transakce proběhla úspěšně. Doporučeno.", takže poněkud nechápu poznámku "Zažádejte prodejce o vrácení částky...."
Dále nechápu poznámku "Trochu jsem doufal že se tu ona firma(stejně jako zde zareagovala v případě falza dukátu Leopolda),vyjádří ke svému tvrzení že poměr kovů v tomto padělku je v pořádku..", vždyť tuto 5 marku nenabízela k prodeji žádná firma, někdo má asi špatné informace. 😁

Zase bez toho aby som tu rozvijal siahodlhe informacie prečo je dolar 1865 fejk len jedna poznamka .Dollar 1865 ma mat vahu 26.7g - nie 19g ,takže dalej nemam čo riešit.
mamabc1234@gmail.com

Děkuji za neocenitelné rady. A měl bych dotaz k další minci. Kdysi dávno jsem koupil minci 10 Kčs Jan Hus proof, což by měla být relativně málo dostupná mince. Nyní však sleduji, že prodejce tyto mince prodává jako na běžícím pásu. Přiznám se, že při fyzickém porovnání mezi proof a bk jsem nenašel žádný rozdíl. Váha souhlasí. Jedná se mi o to, jestli prodejce nevydává bk minci za proof. Můžete se někdo k této minci vyjádřit? Díky.
http://aukro.cz/10-kcs-1965-j-hus-proof-600-let-vyroci-i5464616410.html

Ještě doplním svůj předcházející příspěvek, tuto 5 marku nabízel ten samý prodejce již v dříve (aukce skončila 31.5.2015) a to za cenu 5.900 Kč, ovšem nebyl o ni zájem (aukce 5388392669).
Takže znovu opakuji, že tuto minci neprodávala firma, která na Aukru prodávala údajný padělek dukátu Leopolda a jak jsem již napsal, někdo má špatné informace. 😁
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.