Moderátoři: smith, Misak33, Guldiner

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

#131 - 4. 8. 2024, 01:42

No,možná by bylo dobré zaměřit se u těchto mincí na to co zde vizuálně nehraje,než hraje...pokud ji tedy nedržíme v ruce,a jsme odkázáni na pouhé foto

Vezměme si třeba letopočet...způsob provedení jednotlivých číslic a jejich tvar.
Zde bude dobré,pokud zvolíme číslovku 5,kde je to nejvíce patrno.
foto :1)......vlevo detail 1/4 tolaru z Aukra,vpravo prodané falzum u Fruhwalda

Nyní si najdi jakoukoliv aukci s libovolným nominálem pravé mince- a porovnej.
Ten rozdíl je markantní a v originálu tento tvar prostě nenajdeš.

Tebou zmíněný groš,který jsem vložil do tebou smazaného příspěvku je v tomto případě neméně důležitý,neboť obsahuje to samé provedení"5"...i když je zde rozdíl téměř 30 let...a samozřejmě jiného krumlovského mincmistra.
Jakpak je to možné-zajímavé že?
foto :2)
Zde je k tomu také 9 let stará debata..

https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/aukce-na-aukru-4798x140

(od příspěvku 3486)
Zde jsem ovšem v mailu zaslaném tenkrát p.Videmanovi poukázal na jinou nesrovnalost,kterou si ponechám pro sebe...aspoň zatím.

Dále je zde foto 1/4 tolaru ročníku 1655,které jsi sám vložil
foto: 3)
Pozornosti doporučuji opět oblast letopočtu,okrasného vnitřního ornamentu...kde shledáme nápadnou pozornost s inkriminovaným ročníkem 1658
Značka mincmistra(Veit Scheiblhoffer) je v tomto případě na reversu.
Pod portréty obou bratří najdeme iniciály H-S.
Proč?
Aspoň tohle by jsi mohl osvětlit sám.

Co o tomto kusu víme,a proč jej zde uvádím.
Byl nabídnut s klasickou volačkou 5,-eur u Katze a ...unsold.
Tedy nejspíše stažen.
Další kus ze stejných raznic šel do prodeje o 3 roky později u KM Numis
Konečná částka 7.000,-Kč.
Zde s povídáním o ražbě z 19.stol.z origo razidel z knihovny v Krumlově-na základě článku v Num.listech 1982.
Článek jsem nečetl,leč dovolím si pochybovat.
Dovolím si ale myšlenku,že právě toto falzum sloužilo v ČB fabrice jako předloha pro výrobu falešných čtvrtek 1658.

Posledním fotem č.4(vlevo údajná ražba z 19.stol.,vpravo originál) chci poukázat na rozdílný tvar číslovky 5........který je v případě ČB falz 1658 i groše 1685 dokonce ještě více markantnější.

Je mi jasné že se budeš jako telátko Kopejtko držet pořád toho svého,a vymýšlet X důvodů proč se jedná ve všech případech o originální mince.

Neboj,urážet tě nijak nebudu-to je tvoje doména....

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

#132 - 4. 8. 2024, 01:50

Tím jsem s tebou skončil,a reagovat nebudu..............můžeš klidně napsat že jsem zprznil třeba kačera Donalda.
Konečně jsem pochopil proč všichni kluci odsud zmizeli..
S úctou L.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#133 - 4. 8. 2024, 07:46

-Milan jak si starý tak si hloupý jak můžeš srovnávat číslice letopočtu v provedení s rozdílným ročníkem ..

-Jak hergot můžeš napsat, že mince srovnávána a prodaná u fruhwada byla také falzum navíc se tam vyskytly dvě 2014 a 2022

• už jsem ti jednou napsal co s tím co má dělat groš, nechápu souvislost , zbytečně si vše komplikuješ..

-rozdíl v ornamentů u srovnávání ročníku 1655 na spodním obrázku je dán variantou razince ,na tom není nic ojedinělého.
Na obrázku v pravo je jasně patrné že značky H.S v celkovém provedení reliéfu mince zanikají, tudíž byla raznice přeryta,nebo vyrobena nová,která je již na obrázku vlevo ,jsou to často běžné důvody vzniků variant, ostatně v následujících ročnících se právě tato varianta s čitelnými značky vyskytuje.

-proboha co to plácáš,jaké povídání o ražbě z numismatických listů 1982 s komentářem článek jsem nečetl, leč si dovolím pochybovat, znovu jakou to má souvislost -to si se chtěl udělat zajímavý!!!

-na závěr evidentně neznáš Budějovická falza, jelikož přiřadit takovou minci už jen s tou výraznou chybou v tisku (ražbou) válce lisu,k těmto falzám , může jen osel, který ví pramálo o technikách řazení mincí a Budějovických falzech..

Milan je evidentní, že si na rychlo ve dvě hodiny ráno semolil hromadu nesmyslů, tím tak maximálně opiješ ty svoje skupinové usmolence .Teď navíc si se s němí sčuchl i ve šmelině ,co za účelem zisků kurví numismatiku.
Zamysli se nad sebou kamaráde, sběratel už dávno nejsi,ale překupník a handlíř to je teď tvá prijorita koukám,tím se samozřejmě nechci dotknout solidních obchodníku s mincemi..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

#134 - 4. 8. 2024, 08:29

Ne,nedá mi to a reagovat prostě musím.

Je evidentní že jsi nepochopil opět naprosto nic,
na co jsem se snažil polopaticky poukázat.

O žádném srovnávání ornamentu u posledního fota
jsem nepsal ani řádku-to je nesmysl,a pokud nechápeš souvislost
onoho groše s ostatními falzy,s tím nic neudělám.

Co se týká ražeb s "orig.razidel" z knihovny v aukčním prodeji
tak zde.

http://www.nume.cz/salova-aukce/km-numis-7aukce-486

Dál už se mi ani nechce psát,přijde mi to jako bych se snažil naučit psa kokrhat.

Jsi barbare skutečně extrémně hloupý jedinec což společně s tvou sebestředností a velikášstvím je špatná kombinace předem odsuzující jakoukoliv konverzaci k zániku.

Ale vlastně jsem tak nějak tušil že to tak dopadne..

Víš co bys mněl udělat?
Omluvit se původnímu tazateli že jsi mu podal ještě před nákupem mince špatnou informaci ...ale na to asi nemáš,tvůj morální kredit je na minimu.
Že by utrpělo tvé ego se myslím bát nemusíš.
Půlka lidí kteří skutečně něco věděli kvůli tobě odešla-a druhé jsi pro smích.
Nadělal jsi se už spoustu škod,a bohužel zřejmě ještě naděláš...
Bohužel nechápeš ani toto.

Co se týká falz z ČB,měl bys zahodit svou nabubřelost a věnovat pozornost příspěvkům uživatele "alfonsoalois"...od něhož bychom se v tomto ohledu mohli učit oba..

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

#135 - 4. 8. 2024, 08:44

Ještě jsem chtěl reagovat na tuhle perlu:

"Na obrázku v pravo je jasně patrné že značky H.S v celkovém provedení reliéfu mince zanikají, tudíž byla raznice přeryta,nebo vyrobena nová,která je již na obrázku vlevo ,jsou to často běžné důvody vzniků variant, ostatně v následujících ročnících se právě tato varianta s čitelnými značky vyskytuje."

Zajisté ti nebude tedy dělat problém vložit alespoň jedno foto následujících ročníků s čitelnými iniciálami H-S ...a vysvětlit co značí.
Ale i zde to nebudeš schopen udělat...a budeš se to bláboly snažit zahrát do autu..

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován
11. 2. 2016

#136 - 4. 8. 2024, 08:47
Tím jsem s tebou skončil,a reagovat nebudu..............můžeš klidně napsat že jsem zprznil třeba kačera Donalda. Konečně jsem pochopil proč všichni kluci odsud zmizeli.. S úctou L.

Říkal jsem si že u fruhwalda je to také falzum. Stejně razidlo takže buď falzum nebo předloha.. sám je kačer 😁

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

alfonsoalois

Uživatel

Zaregistrován
9. 12. 2018

#137 - 4. 8. 2024, 08:57

Co se týká falz z ČB,měl bys zahodit svou nabubřelost a věnovat pozornost příspěvkům uživatele "alfonsoalois"...od něhož bychom se v tomto ohledu mohli učit oba..

Moc děkuji za poklonu, my dospělí se učíme od sebe navzájem, jen tak se ubráníme nákupu falza, které je téměř dokonalé.
K tomu všemu bych na adresu onoho znalce falz v podobě moderátora použil dvě již použité odpovědi:
"chlapče zlatý, neuč orla létat"
smazaná odpověď:
Je to marný, je to marný, je to marný.
a poslední:
"kdyby hloupost nadnášela....................."

Kecinpulach

Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2023

#138 - 4. 8. 2024, 09:09

Díky za ty věcné části příspěvků do diskuze, které jsou cenné pro další sběratele a bude škoda, pokud zmizí. Články si nastuduju a budu před dalšími koupěmi snad moudřejší. Za mě jsou ta falza hodně povedená a rozpoznávání obtížné, zvlášť když se nedá orientovat podle předchozích aukcí. Ten krejcar 1685 je vzácnej, mám jeden ošoupanej z nedávné dražby, kde se rozprodávala část Polívková sbírky, tak aspoň ten bude snad origo😃

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
26. 8. 2012

#139 - 4. 8. 2024, 09:14

Ano,je málo běžný-snad i proto si jej ČB fabrika vzala do parády.Jako předloha zde sloužil velmi kvalitně okopčený ročník 1677.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován
28. 10. 2015

#140 - 4. 8. 2024, 09:59
Ještě jsem chtěl reagovat na tuhle perlu: "Na obrázku v pravo je jasně patrné že značky H.S v celkovém provedení reliéfu mince zanikají, tudíž byla raznice přeryta,nebo vyrobena nová,která je již na obrázku vlevo ,jsou to často běžné důvody vzniků variant, ostatně v následujících ročnících se právě tato varianta s čitelnými značky vyskytuje." ...

Lopez ty se tady teda předvádíš..
Já v prvé řadě poukázal na variantu bez ornamentů které zlepšuje čitelnost značky mincmistra a tato varianta se nachází i u nadcházejících ročníku..
To že je značka mincmistra z nějakých důvodu H.S na místo V.S.to by mne také zajímalo,ale to není irelevantní..

Na obrázku v pravo ročníku 1655 je stejně tak označení mincmistra H.S.

A mimochodem doporučuji ti projdi si označení mincmistra i na jiných nominálech než u čtvrťáků komediante..

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.