Zaregistrován
1. 1. 2009
Dostala se ke mně fotka padělku západoněmecké padesátimarky, padělek byl zadržený v roce 1972 tedy ještě před začátkem kopírek a i když je na první pohled celkem rozpoznatelný, vypadá zajímavě.
Snažil jsem se zběžně najít nějakou literaturu online na téma výroby padělků za starých časů bez reprodukčních technologií, ale moc jsem neuspěl.
Nepřidali byste někdo z Vás nějaké odkazy, pokud víte a máte? Když jsem si přečetl, že Meszáros používal techniku knihtisku, moc mně to nepomohlo udělat si představu, jak dokázal tu bankovku tak dokonale napodobit.
Předem díky
Zaregistrován
18. 2. 2010
A foto by nebylo?
www.Papirovaplatidla.cz
Katalog bankovek Československa od r.1918 až do dnes.
Zaregistrován
9. 3. 2010
Zaregistrován
14. 9. 2008
Adolf Burger : Dablova dilna (padelani britskych liber v koncent. tabore za 2 sv.v.)
Zaregistrován
1. 7. 2008
V tomto smyslu mám doma docela zajímavost z jedné pobočky SBČS - kartotéku zahraničních platidel, které byly v oběhu včetně zjištěných padělků (uvedeny i informace o výskytu, počtu, typu padělku atd.). Byla to taková "živá" kartotéka - tj. doplňovaly se tam postupně listy v průběhu měsíců a let - některé země tam pak mají vysoké zastoupení, jiné prázdnou přihrádku.
Listy jsou razítkované danou pobočkou, celé je to v krabici. listy jsou cca formátu A5 (může to být cca 300 - 500 listů?).
Zaregistrován
3. 2. 2011
Adolf Burger - Komando padělatelů, Magnet číslo 6 - 1983
Obrázky:
Zaregistrován
1. 1. 2009
zajímavá knížka, zajímavé čtení, díky🙂
Zaregistrován
22. 3. 2009
Acme - nebolo by tá kartotéka na predaj? :-)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.