Zaregistrován
26. 11. 2011
Obracím se na zkušené numismatiky. Když pročítám na různých diskusních fórech články, píše se, že jsou v prodeji falešné 5 a 10 ruble. Nikdo pořádně nevysvětlil jak se dá falešný 5 a 10 rubl od toho pravého rozpoznat. Žádnou literaturu jsem tady nesehnal. Bylo by dobré, pokud to jde, demonstrovat na nějakém obrázku. Děkuji.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Domnievam sa ,falšujú sa len cenove zaujímavejšie ročníky . Ohľadne fotiek na falošné mince odporúčam pozrieť web stránku aurea boli tam fotky fálz ,ale či sú tam aj ruble to neviem.🙄
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
26. 11. 2011
Děkuji za informaci. Věřím, že ještě někdo přispěje s radou.
Zaregistrován
30. 1. 2009
Aj obycajne tiez, napr. 1902r., a ma to iny dovod.
Este za cas ZSSR, zlato kradnute z nalezisk v Sev. Rusku (napr. z Magadanu) dalej pouzite pre razenie "carskych "5 a 10 rbl v Ingussku, co je uplne iny region krajiny (Sev.Kaukaz). Zlato v podobe "carskych"5 a 10 rbl. bolo "snadne" predajne, samozrejme na tuzem. cernom trhu. Ale aj mimo Ruska.
Pomoze spektrometr.
Za byvalych cas rydzost takych fal. 5 a 10 rbl. bola viac ako 916.
Rydzost 916 bola stanovena statom (Carske Rusko/Mikulas II).
Je pravdepodobne ze v sucasnej dobe tento druh spracovania zlata ukradnuteho z nalezik je zas zaujmavy. Su aj ine sposoby spracovania (klenotnictvo a pod.) co je specializacia ineho regionu v RF.
Zaregistrován
26. 11. 2011
Děkuji za snahu. Moc mi to nepomohlo. Jsem začátečník a tak z toho nejsem moudrý. Nikde jsem nenašel ucelený soupis padělků. Snad časem.
Zaregistrován
1. 10. 2008
Ucelený soupis padělků??? A nejlépe s rozdíly... To opravdu neexistuje!!! Každý kdo má zájem o nějakou vzácnou minci si dělá vlastní přehled a nakupuje na vlastní zodpovědnost... Tady vám pouze poradí, pokud vložíte foto, jestli se jedná o padělek, nebo ne, ale rozhodnutí jestli koupit zůstane stejně na Vás 😉
Zveřejňovat detailně fotky a soupisy padělků by bylo kontraproduktivní a zneužitelné!
Le Corbusier: „Buď tím, kým jsi“
Zaregistrován
26. 11. 2011
Děkuji za informaci. Učit se, učit se, učitse. Už ani nevím, kdo to řikal.
Zaregistrován
16. 2. 2008
Přece Lenin, vynálezce bídy.😉
Zaregistrován
26. 11. 2011
Tu vynalezli kapitalisti, brzy se o tom všichni přesvědčíme. Pokud měli kolonije a bylo kde a co krást, tak rozkvétal. Nyní je v háji.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.