dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

Vytvořeno:
23. 8. 2010, 20:28

Tak jsem si početl:

http://www.novinky.cz/ekonomika/209449-o-znamky-s-fifinkou-je-obrovsky-zajem-pribude-k-ni-myspulin.html

Mimo jiné jsem se dočetl:
"Lidé známky skupují leckdy po celých arších." A jak je asi mají kupovat, když jednotlivé známky koupit nelze?
"Obvyklý třicetitisícový náklad běžných aršíků (v každém je deset známek) se přitom prodává až pět let. Uvedl to mluvčí pošty Ivo Mravinac." Mluvčí ČP ani neví, co vlastně prodávají; jde o sešitek. A ten běžný náklad se týká čeho?

blazek007

Moderátor

Zaregistrován:
17. 11. 2006

Vytvořeno:
27. 8. 2010, 13:43

Kdyby se kolem Fifinky nerozpoutal takový humbuk, jaký vyvolala media, tak by o ni nebyl zájem prakticky žádný.

dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

Vytvořeno:
28. 8. 2010, 18:18

Tak dnes jsem si přečetl poslední filatelii, kde je mj. článek B. Janíka o nových známkách s kupónem. Zaujala mne tam věta "... u všech známek ... i v samolepicích sešitcích, existuje možnost prodeje jednotlivých známek, jak se to naprosto běžně stává na filatelistické poště Praha 016 ... ". Má někdo z vás zkušenost s prodejem těchto známek jednotlivě? Podle mých informací a zkušeností pošta prodává pouze celý sešitek, a to ze hlavně ze dvou důvodů:
1) jde o produkt označený poštou jako "výplatní známkový sešitek" a takto dodávaný
2) pošta má ve svém systému zavedený pouze tento produkt, nikoliv jednotlivé známky z něj
Přeloženo - kdybych chtěl na poště jednu známku ze samolepicího sešitku, pošta ji nemá jak vyúčtovat.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
28. 8. 2010, 18:47

Při poslední schůzce našeho KF většina členů nadávala na to, že na poštách lze kupovat pouze celé sešitky bez výjimky. Náš vedoucí KF nám dal číst dopis od pana Malečka, kde toto potvrzoval. Praha 016 asi bude výjimka, protože naši členové kontaktovali i jiné KF a všude jim bylo řečeno, že se dají kupovat na poště pouze celé sešitky bez možnosti nákupu jednotlivých známek.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
28. 8. 2010, 19:15

Tak dnes jsem si přečetl poslední filatelii, kde je mj. článek B. Janíka o nových známkách s kupónem. Zaujala mne tam věta "... u všech známek ... i v samolepicích sešitcích, existuje možnost prodeje jednotlivých známek, jak se to naprosto běžně stává na filatelistické poště Praha 016 ... ". Má někdo z vás zkušenost s prodejem těchto známek jednotlivě? Podle mých informací a zkušeností pošta prodává pouze celý sešitek, a to ze hlavně ze dvou důvodů: 1) jde o produkt označený poštou jako "výplatní známkový sešitek" a takto dodávaný 2) pošta má ve svém systému zavedený pouze tento produkt, nikoliv jednotlivé známky z něj Přeloženo - kdybych chtěl na poště jednu známku ze samolepicího sešitku, pošta ji nemá jak vyúčtovat.

A to je proboha takovy problem odkliknout v pocitaci Znamkovy sesitek A a pocet ks 0,1 kdyz chci jen 1ks? Je videt ze pro takovy statni moloch jako je Ceska posta asi ano.

Profilový obrázek
Koiko Tomio

Uživatel

Zaregistrován:
18. 11. 2009

Vytvořeno:
28. 8. 2010, 19:18

To víš, státní.....
Do Kolbenky s nima🙂)

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
28. 8. 2010, 19:24

dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

Vytvořeno:
28. 8. 2010, 19:25

ad Kucera - pokud myslíš, že je to problám České pošty, tak si zkus koupit v potravinách třeba jeden zlatý oplatek, a pak tady napiš, v kolika obchodech ho prodají a na pokladně započítají 0,1 balení.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
28. 8. 2010, 19:43

Pokud na dopis staci jedna znamka tak nevidim zadny duvod proc si jich mam kupovat deset. A jen tak mimochodem ja provozuji kamenny obchod a mam take polozky ktere jsou balene po vice kusech ale zakaznikum se snazim vyhovet i v pozadovanem mensim mnozstvi. Takze je to v lidech a v nepruznosti takovychto statnich molochu.

dejvy

Moderátor

Zaregistrován:
21. 7. 2007

Vytvořeno:
28. 8. 2010, 19:52

Pokud bys ten sešitek měl třeba v trafice, tak si myslím, že prodej po jednotlivých známkách by byl bezproblémový. A už jsem se setkal i na poště (nebudu psát kde, ale nepříliš velké), že si pošťačka na přepážce koupila sešitek a ten pak stříhala "na své triko". Osobně si myslím, že tohle ČP nedomyslela a sám jsem zvědavý, jestli to v dohledné době změní.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.