Zaregistrován
17. 9. 2009
zdravim, odznakom sa vobec nevenujem a neviem ci maju nejaku hodnotu, tento vyzera byt trochu luxusnejsi a cislovany. Neviete k nemu niekto nieco blizsie.
Dakujem
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
17. 9. 2009
tak číslovaný nebude to budú metre tunelu
Zaregistrován
6. 11. 2008
pokud není Ag(měl by punc), pak cca 100-200Kč
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
17. 9. 2009
nasiel som na nej toto znacenie
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
pak bych odhadoval cca 400-500Kč...
pokud je na prodej, těch 400Kč klidně zaplatím
Zaregistrován
17. 9. 2009
Dakujem momentálne neplánujem predávať, ale dakujem za ponuku. AK by niekto este vedel urcit KK a ten trojuholnik bol by som vdacny. Rozmyslam ci KK nemoze byt firma Karnet-Kysely
Zaregistrován
6. 11. 2008
KK je Karnet-Kysely, trojúhelník s kresbou je platný čs. punc pro tuto ryzost...
Zaregistrován
17. 9. 2009
Velmi pekne dakujem Dracek, pomohol si mi. Toto zistenie ma velmi potesilo teraz stravim vecer dohladavanim podobneho kusu na nete, ak by si ma vedel usmernit budem vdacny zatial je to bez uspechu ale prebehol som len aureu.
Zaregistrován
26. 7. 2007
mohol by si skusit nejaku zelezniciarsku stranku (railnet.sk , vlaky.net atd..) a tam sa popytat nejakeho skuseneho clena.mozno ti to neoceni ale aspon dostanes nejaku historku🙂
odznak sa mi paci😉
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
10. 9. 2010
to Stredo: Tento odznak, či lépe pamětní plaketa byla zhotovena ku příležitosti proražení průzkumné štoly pro budoucí Harmanecký železniční tunel. V den prorážky ( 28. srpna 1938 ), byla uspořádána slavnost, které se zúčastnila vládní delegace. Plaketa byla osazena do většího stříbrného rámu značící jak bude tunel vypadat hotový a celé naletováno na rukojeti (háku) k té příležitosti vyrobených pozlacených mosazných hornických lamp (karbidek). Ty byly členům vládní delegace po prohlídce štoly následně věnovány jako památka na událost.
Je to velká vzácnost, firmou Karnet & Kyselý bylo vyrobeno prý jen 35 kusů. Přikládám foto kompletní plakety i celou karbidku, kterou jsem získal před cca 35 roky od potomků jednoho člena vládní delegace.
Pro fandy železnice jen dodávám, že tunel se dnes úředně jmenuje Čremošnianský, a do dnešních dnů se záhadně "smrsknul" o jeden metr na 4.697 m.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.