Myslím si, že veľmi pekná dosiahnutá cena. Hlavne, že niekoho potešil. V decembri sa podobne vzácny bon 1 TKčs 1969/I so "Z" (podľa knihy Pelikán/Novák: Darexové a tuzexové poukazy 3 kusy) predal na Aurea za 1.500 Kč. Cena slovenského razítka je čiste cenou vášne zberateľa. Pre niekoho môže byť razítko nepodstatné a pre niekoho nepostradateľné.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Vyšší počet té 1 TKčs 1969/l se Zet, jsme navýšili oba dva, já ho také sehnal, ale nebylo to v decembri!😉 A ten šestý snad proběhl přes Aukro.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Čo to znamená skutočná cena ? Skutočná cena je cena starého potlačeného papiera. Presne takú cenu to má v Rakúsku, Maďarsku,... a pre 99,999% ľudí v bývalom Československu.
Ale to 0,001% vám zaplatí z určitých dôvodov viac (zberateľstvo či nostalgia). Je to cena záľuby. O jej výške rozhoduje stav a popularita daného materiálu, vášeň kupujúceho resp. počet kupujúcich.
Podľa mňa ste to predal dobre. Mischel to vidí rovnako. Takže nemusíte banovať.
Sent from my ZX Spectrum
Mischel, nevediem si takú systematickú evidenciu ako ty a do tej tvojej nevidím. Rovnako neviem či si si daný poukaz od niekoho kúpil a navýšil tak počet. Preto počty kusov beriem skôr ako relatívne merítko. Nie vždy sedia s reálnymi počtami medzi zberateľmi. Ale pracujem s tým čo mám k dispozícii - knihou.
Preto sa môže moje merítko zberateľskej vzácnosti odlišovať od tvojeho. A ako z minulosti sám dobre vieš, aj sa odlišuje😉
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.