Z toho si nič nerobte - nie ste jediný komu to vyvolalo úsmev na tvári (aj keď u mnohých bol ten úsmev kyslý). A čo sa týka náhody - niekedy to je na šľaktrafenie, ale náhody sa proste stávajú 😎 .
To, že Majkl zareagoval a bol Vám ochotný vysvetliť o čo ide a ako sa veci majú ma neprekvapuje. Považujem ho za seriózneho človeka a prepáč Majkl za "ohrozený druh živočícha", ktorého okrem zbierania papierových platidiel zaujíma aj notafília. Ale to už asi viete. Viď publikácia vydaná spoločne s Mischel13 a napríklad aj článok RYTINA ŽNEČEK Z 1000/1919 (vyšiel aj v MR 6/2013, 1/2014, 2/2014), alebo téma tu na fóre 1000 1919 motiv ABNCo.
Mne proste prišiel e-mail (z akej adresy a kým podpísaný je teraz nepodstatné) a s jeho obsahom som sa podelil s ostatnými ... Nič viac a nič menej. Je Vaša vec, ako s poukazom naložíte. Ja by som si prial, aby skončil "v správnych rukách" ...
Cedula: Musíme byť optimisti!!! Lebo niektorý pesimisti tvrdia:
Ještě než přistoupíme k otázkám cen na aukcích, musím vás ač nerad upozornit na jednu velice nepříjemnou věc. Rozmohl se nám tady takový nešvar. Aukcionáři velice často používají sprostých nekalých praktik ... 🙂
Qwert
Pravdepodobne ste trochu zberatel, nakolko tu na fore mate zopar prispevkov. Nepatril ste medzi normalnych ludi, ktori by tento bezcenny zdrap papiera vyhodili do smeti.
A aby som zostal konstruktivny. Zaneste babke a dedovi kyticu na hrob a s usmevom sa im podakujte 😳 za necakane dedicstvo.
Dobrý večer.
Mám nějaké Odběrní poukazy Tuzex,které bych chtěl nabídnout a jsou to tyto :
0,50kčs 1973/III (150,-)
0,50kčs 1974/II (Z) (800,-)
0,50kčs II/1989 (3ks) (100,-/ks)
1kčs 1971/I (180,-)
1kčs 1975/II (180,-)
1kčs II/1982 (2ks jdoucí po sobě) (220,-za obě)(150,-/ks)
V případě zájmu pošlu foto.
Kvíz pre všetkých pamätníkov socializmu: Ako dobre si spomínate na Tuzex?
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Dost nedokonalý test....některá otázka nesrozumitelná (viz Stani)! V Tuzexu se prý platilo korunami!😁 Už v listopadu (november) 1960 mají na šecích název měny, bony! Pod pojmem koruna, si představím klasické peníze(bankovky), které mi v Tuzexu byly na dvě věci!😉
Obrázky:
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.