Zaregistrován
10. 3. 2009
Brett ty si diplomovaný demagóg z VUML.😉
1.) Kde ja píšem všeobecne o koníčkoch ? Ja hovorím o presne špecifikovanej neplatnej papierovej tuzexovej poukážke.
2.) Prečo porovnávaš spotrebný tovar s nespotrebným tovarom ? Vytváraš konštrukciu o ponožkách, ktoré večer budú smrdieť a o rok ich vyhodím do kontajnera, pretože budú deravé. Tá poukážka poputuje do trezoru a o pár rokov bude opätovne pripravená k predaju. Otázna je len cena. A o tom hovorím.
3.) Cena - porovnávaš kúpu ponožiek, ktoré človek potrebuje, za 30€ (úžitkové super špeciál de luxe termoponožky) s kúskom neplatného a nepotrebného odpadu za 20.000€ (slovom dvadsať tisíc EUR) teda úplne neporovnateľné.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
26. 7. 2007
Kto je zberateľ ten nepredáva. No A kto nieje zberateľ ten má jediný problem- vystihnúť tu správnu dobu kedy treba predávať aby na tom čo najviac zarobil🙂 A kto na to má nech si kupuje čo chce A čo mu urobí radost
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
10. 3. 2009
Mischel, vtedy som to predýchaval veľmi dlho a ty určite rovnako, ale až po ukončení aukcie.😃 Bol to ten najmenej pravdepodobný scenár. Ale naše oceňovanie papierikov je úplne na inom základe. A asi to tak ostalo.😃
Na druhej strane musíš uznať, že sme vtedy neprihadzovali ani 300.000 Kč ani 350.000 Kč, takže sme sa na druhý deň mohli smelo manželke pozrieť do očí.😁
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
9. 3. 2010
Máš pravdu - Tvoj pohľad na vec je jediný správny. Každý iný pohľad na vec je zlý / neprijateľný / nesprávny a podaný ako demagógia. Nejaký rešpekt k názoru iných ... alebo pripustenie si, že viac ľudí môže maž na jednu a tú istú vec rozdielny názor ...
Ty veľmi dobre vieš ako som to myslel keď som zareagoval a že pointa nie je v ponožkách, ale v tom, ako sa kto pozerá na zberateľstvo a ako ho vníma... Či to je pre niekoho len radosť, alebo len investičná záležitosť, alebo to je v prvom rade radosť a až potom investičná záležitosť, alebo opačne. Ty na ten pon pozeráš, ako na obchodnú komoditu a niekto ...
Zaregistrován
10. 3. 2009
Brett, nepokúšaj sa svoj veľmi zle zvolený príklad zovšeobecňovať spojeniami "každý iný pohľad", "názor iných", "viac ľudí", ako názor tých ostatných. Ja hovorím len a len o tvojom zle zvolenom príklade.
Taktiež mi prosím nevysvetľuj moje vlastné myslenie a nevkladaj mi do úst, čo som nikdy nepovedal "Máš pravdu - Tvoj pohľad na vec je...", "Ty veľmi dobre vieš...", "Ty na ten bon pozeráš, ako ...".
Presne takto to robili stranícke kádre po absolvovaní VUML😉
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
9. 3. 2010
Fidzi - to čo si predviedol v poslednom príspevku #305, to je čo? 🙄
Príklad:
Dva dni dozadu skončila na aukre aukcia jednej fotky Prievidze zo 70-tych rokov.
https://aukro.cz/prievidza-synagoga-orig-foto-1973-6914784217?tab=more-history
Z pohľadu jedného obyčajná sprostá bezhodnotná fotka na vyhodenie bez perspektívy finančného zhodnotenia. Veď takých fotiek môže existovať ... fúúú ... neúrekom ... A čo keď sa náhodou nájde negatív a niekto tých fotiek narobí 100?, 200?, 1000? ...Pri pohľade na tú aukciu sa človek, ako Ty:
na chvíľku zastaví, hlboka sa nadýchnue a skúsi málinko rozmýšľať, či v budúcnosti bude schopný túto fotku predať aspoň za polovičnú cenu.
A potom je tu zberateľ, ktorý sa o to zaujíma a je ochotný za tú fotku 50€ dať bez ohľadu, koľko za ňu dostane v budúcnosti. Ja by som takéhoto človeka bez kúska emócie nazval vášnivým zberateľom a Ty bláznom, ktorý nerozmýšľa ...
Dokážeš prijať fakt, že tých 350 tisíc za ten bon nie je pre niekoho mesačný plat, ale že sú ľudia (špičkový právnici, lekári, sudcovia, politici, ľudia v správnych funkciách ...), pre ktorých sú to "diéty" pomimo za mesiac, dva, tri a že si možno niekto spravil radosť?
Zaregistrován
17. 1. 2010
Baviť sa o zaplatených peniazoch v aukcii je úplne bezpredmetné. Pre mnoho ľudi 20000€ nie je veľa penazí.
Nie každy musí premýšľať či mu vyjdú peniaze do konca mesiaca 😉
Zaregistrován
9. 3. 2010
Ja som už aj zabudol, že sa tu riešil nejaký odběrní poukaz, ale teraz som si prečítal jednu konšpiračnú teóriu a v tej súvislosti som si spomenul na tento príspevok
Zdenda-Kubik napsal/a:
Tak ted se prodal u Klima ten vdaelko horsim stavu nez tenhle za 350 tisic, cili tenhle ma cenu az 500 tisic
V tej konšpiračnej teórii ide o to, že ten u Klima bol, len "fiktívny predaj" a že sa len pripravovala pôda pre predaj toho z príspevku #284 ... 😉
Vzhľadom na to, že moja finančná gramotnosť a racionálne uvažovanie je na bode mrazu a na VUML sme tieto veci buď nebrali, nedával som pozor, alebo som vtedy mróóódil, tak sa neviem k tomu vyjadriť 😕 😎
Zaregistrován
17. 1. 2010
tvoja konspiracna teoria nie je zla. To ma nenapadlo.
Qwert hodi otazku do plena a potom sa uz dalej na fore o to nezaujima.
Spek je vyceneny na min. 550 000Kc 😋
A, pardon, za odpoved sa podakoval dopredu...
Zaregistrován
30. 9. 2015
Chtěl jsem jen poradit určení a vše mi bylo podrobně vysvětleno Majklem, za což mu velice děkuji. K ostatním komentářům se nemám proč vyjadřovat, jelikož nejsou konstruktivní a nevedou k žádnému serióznímu výsledku. Musím se jen pousmát, kolik názorů a teorií můj příspěvek vyvolal. Předem podotýkám, že jde o pouhou náhodu!
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.