Zdenda-Kubik napsal/a:
Tak ted se prodal u Klima ten vdaelko horsim stavu nez tenhle za 350 tisic, cili tenhle ma cenu az 500 tisic
Taktak, tím se nám zvedají ceny všech dochovaných poukazů l. až lll. emise!🙂 Ony se zvedají i ostatní emise celkově!😉
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zdenda-Kubik napsal/a:
Tak ted se prodal u Klima ten vdaelko horsim stavu nez tenhle za 350 tisic, cili tenhle ma cenu az 500 tisic
😆
Cena toho poukazu je presne toľko koľko je niekto ochotný zaplatiť. O nič viac a o nič menej. Ak niekto cíti potrebu mať ho za pol milióna, tak je to jeho osobné rozhodnutie, do ktorého mu nikto kecať nemôže. Ale mal by sa chvíľku zastaviť, z hlboka sa nadýchnuť a skúsiť málinko rozmýšľať, či v budúcnosti bude schopný tento predať aspoň za polovičnú cenu.😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Nesúhlasím. Zberateľstvo je koníček. Ten niečo stojí. Môj sused mi v týždni ukazoval nejaké drahé kvalitné termo ponožky, čo si kúpil - je to vášnivý turista. Tiež by sa mal na:
chvíľku zastaviť, z hlboka sa nadýchnuť a skúsiť málinko rozmýšľať, či v budúcnosti bude schopný tieto predať aspoň za polovičnú cenu? 😎
Brett: Lenže je medzi tými termoponožkami a tuzex poukážkou obrovský rozdiel. Kým jeden je predmet dennej spotreby, druhy nie.
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Môj sused je vášnivý turista - ja som vášnivý zberateľ.
On si kúpi ponožky pre svoje hobby (turistiku) také na aké má financie a ja si kúpim do zbierky materiál na ktorý mám financie.
Môžem ti tu vymenovať desiatky hobby činností (koníčkov), pri ktorých tí, ktorý ich prevádzkujú neuvažujú o návratnosti vložených finančných prostriedkov...
Zdenda-Kubik napsal/a:
Jo to je taky moznost, jak se rika v pawn stars: to ze je neco vzacne jeste neznamena ze je to drahe🙂
Musím se usmívat, jak jsou jedni hotoví s analýzou ceny.
Jen takové přirovnání, když jsem kupoval před skoro 10 lety, tuzexový poukaz za několik desítek tisíc, tak jsem si vyposlechl, že jsem blázen! Ano, jsem blázen a nemusím se ani zastavovat a nadýchávat se, protože dnes ho prodám za dvojnásobek a to se o něj ještě sběratelé poperou!
Proto u vzácných darexových a tuzexových poukazů neplatí LP, ale CZ (cena záliby)!🙂
Dnes jsem slyšel, že jeden sběratel při přihazování na výše zmiňovaný poukaz skončil při 300tisících a cena potom vzrostla už jen o 30tisíc. Může se stát, že si v budoucnu bude drbat hlavu, protože se už taková příležitost nemusí opakovat!!!
Fidzi, od tebe ta věta moc nesedí, protože si vzpomeň, když jsi mně přehodil u toho 5 Kčs se Z, když jsem tam já sám přihodil nesmyslnou cenu a nevyhrál jsem ho! Tam bylo vidět, že jsi se nezastavil a nenadýchl před příhozem!😁 😁
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.