Zaregistrován
20. 7. 2017
abcdefg napsal/a:
Ne.. nemohlo
A proč by ne ??:-)))))
Zaregistrován
20. 7. 2017
Já ale stále píši o roku 1970 ze kterého pocházejí bony, na což jsem reagoval, a ne o době konce 80 let. Od té doby se pravidla mnohokrát změnily. V té době o které píšete byla opravdu platnost vrácených bonů minimálně jeden měsíc. Pokud jste ale i v té době platil v Tuzexu na valutové pokladně valutama, tak vám vždy vrátili zcela nové bony razítkované toho dne. Směna valut v bance - to samé v bleděmodrém.
Zaregistrován
30. 9. 2015
Dobrý den,
potřeboval bych určit jeden bon. Hledal jsem na internetu a pořádně jsem ho nenašel. Bohužel nemám na to literaturu.
Za určení podle literatury předem děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
1. 1. 2009
okem laika se mi zdá identický s tímhle ušmudlaným, ale na druhé straně Klim píše jediný dochovaný...
http://filatelie-klim.com/cz/detail-salove-aukce/tuzex-1-tkcs-i-1957-s-raz-20-xi-1958-s-p_60-24972
mischel se ujme odpovědi.🙂
Zaregistrován
27. 2. 2010
Okem ne-laika se také zdá identický s bonem I. emise, který je dražený u Klima. Můžete mi napsat na mnovak55@volny.cz? S mischelem Vás samozřejmě (jako autoři publikace o tuzexových bonech) budeme chtít zlomit na prodej (cena bude jistě vysoká), ale budeme vděční mj. i za foto proti světlu, protože bude krásně vidět vodoznak.
Zaregistrován
27. 2. 2010
Ještě pro úplnost doplním: jedná se o jednobon první emise. Z prvních tří emisí jsou známy právě jen jednobony. Od čtvrté emise (rok 1960) až do konce Tuzexu měly bony onen známý vzhled. To jsou dva důvody, proč se Vám špatně hledalo.
Zaregistrován
2. 11. 2008
Já to stále říkám, mnoho lidí neví, co má doma za poklady!🙂 Snad se ozvete na kolegoův mail a dozvíte se více o tomto poukazu!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Zaregistrován
10. 3. 2009
Sen o unikáte sa rozplynul ešte pred aukciou. Dalo sa čakať, že sa skôr či neskôr objavia. Ešte v mojich zberateľských počiatkoch ma kolegovia varovali, že na novodobé bankovky či poukážky si treba dávať pozor, lebo nikto nevie kde a koľko sa ich zachovalo. Pokiaľ budete posielať foto, tak ho pošlite aj na moju adresu fidzi_@post.sk (áno, je to s podčiarovníkom). A pokiaľ ju hodláte speňažiť, tak mi rovnako dajte vedieť. Ďakujem.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
10. 3. 2009
Inak zaujímavé je to dvojnásobné predlžovanie platnosti na tak nízkej nominálnej hodnote. Najprv o dva a neskôr o ďalšie 4 mesiace (celkom 9 mesačná platnosť). Poukážka nie je zničená obehom, tak mi príde, že ju pravdepodobne mal nejaký úradník ukrytú v šuplíku a čakala na svoje použitie. Myslím si, že jedna tuzexová koruna nebol ani v tej dobe žiadny zázrak a dala sa rýchle utratiť.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.