Já ale stále píši o roku 1970 ze kterého pocházejí bony, na což jsem reagoval, a ne o době konce 80 let. Od té doby se pravidla mnohokrát změnily. V té době o které píšete byla opravdu platnost vrácených bonů minimálně jeden měsíc. Pokud jste ale i v té době platil v Tuzexu na valutové pokladně valutama, tak vám vždy vrátili zcela nové bony razítkované toho dne. Směna valut v bance - to samé v bleděmodrém.
okem laika se mi zdá identický s tímhle ušmudlaným, ale na druhé straně Klim píše jediný dochovaný...
http://filatelie-klim.com/cz/detail-salove-aukce/tuzex-1-tkcs-i-1957-s-raz-20-xi-1958-s-p_60-24972
mischel se ujme odpovědi.🙂
Okem ne-laika se také zdá identický s bonem I. emise, který je dražený u Klima. Můžete mi napsat na mnovak55@volny.cz? S mischelem Vás samozřejmě (jako autoři publikace o tuzexových bonech) budeme chtít zlomit na prodej (cena bude jistě vysoká), ale budeme vděční mj. i za foto proti světlu, protože bude krásně vidět vodoznak.
Já to stále říkám, mnoho lidí neví, co má doma za poklady!🙂 Snad se ozvete na kolegoův mail a dozvíte se více o tomto poukazu!
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Sen o unikáte sa rozplynul ešte pred aukciou. Dalo sa čakať, že sa skôr či neskôr objavia. Ešte v mojich zberateľských počiatkoch ma kolegovia varovali, že na novodobé bankovky či poukážky si treba dávať pozor, lebo nikto nevie kde a koľko sa ich zachovalo. Pokiaľ budete posielať foto, tak ho pošlite aj na moju adresu fidzi_@post.sk (áno, je to s podčiarovníkom). A pokiaľ ju hodláte speňažiť, tak mi rovnako dajte vedieť. Ďakujem.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Inak zaujímavé je to dvojnásobné predlžovanie platnosti na tak nízkej nominálnej hodnote. Najprv o dva a neskôr o ďalšie 4 mesiace (celkom 9 mesačná platnosť). Poukážka nie je zničená obehom, tak mi príde, že ju pravdepodobne mal nejaký úradník ukrytú v šuplíku a čakala na svoje použitie. Myslím si, že jedna tuzexová koruna nebol ani v tej dobe žiadny zázrak a dala sa rýchle utratiť.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.