Ve skříni jich mohlo být max tisíc kusů, více jich nestačili "ochránit" před likvidací!
Pro mne mají větší cenu poukazy bez datumu, protože většina je ve stavu UNC/N a nebyly v oběhu.
Tyto 20 TKčs bez datumu jsou spíše rarita s historií, protože měly skončit někde v peci a jsou ve sbírkách sběratelů, totéž platí i o 50TKčs, ale ty se objevují sporadicky (nový majitel je má v trezoru)!
Jak jsem psal výše v příspěvku č.234, tak jsou vykukové, kteří tam dotiskují datum a tím ten poukaz znehodnotí.
Ale jinak je tento poukaz úplně stejný, jako ten prodávaný v sobotu v Brně, ale jen za skoro třetinovou cenu!
V nabídce u Klima byla jiná rarita(podle mě), i cena tomu odpovídá vůči stavu!😉
http://filatelie-klim.com/cz/detail-salove-aukce/tuzex-100-tkcs-s-raz-iii-1988-k-s-k-61-v_59-23002
Schválně, proč je raritou?😲
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Ani nevieš, že si sa strafil. Pri likvidácii poukážok "zmizlo" tisíc kusov čísla 07793001-4000, ktoré sa nikdy nenašli. Až teraz sa tie sériové čísla začínajú objavovať na aukciách.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Ja osobne na ňom nič extra nevidím. Číslovač secesný, razítko obyčajné, tlač bez zjavných vád, všetko bežné
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Tento poukaz byl v konvolutu na titulní straně katalogu KŠK, dále předlohou pro "slavný sběratelský mor" auto Kelly a dalších kopií poukazů (padělků)!
Obrázky:
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.