Tak u toho pětikila byla cena naposledy cca 20tisíc(Aurea 2012), ale dříve chodily do těch 25tisíc. Sám víš, že záleží na skladbě sběratelů a jejich zájmu.
vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek
to mischel13
Bankovky sbírám ale Tuzex poukázku mám pouze tuhle co jsem nedávno vyhráb v knížce po babičce a při kompletaci informací a řazení bankovek do alb jsem narazil u tohohle na "informační díru"🙂
O prodeji zatím neuvažuju protože nemám ani tucha kolik a jestli vůbec má nějakou smysluplnou hodnotu a z nostalgie si tenhle jedinej kousek asi nechám ať nemusím kupovat jinou.
Spíš mě zaráží, že nemůžu nikde najít něco s čím jí porovnat popřípadě ohodnotit.
Ty bys věděl kolik by mohla mít cenu?
Díky
Jedná sa o pomerne vzácnejší kúsok, vyšší nominál + vydanie pre zahraničie. O Tuzexových poukážkach najširšie pojednáva publikácia Karasiewicz, Šustek, Klim: Odběrní poukazy Tuzexu, kúpiť sa dá napr. u jedného z autorov [T(http://www.numkon.cz/cz/eshop-polozka/karasiewicz-sustek-klim:-odberni-poukazy-tuzexu/43). Sú tam aj ceny, ale skôr poslúžia len informatívne, dnes sa ceny lepších kusov pohybujú rádovo niekde úplne inde.
Tento konkrétny kus, nie je úplne bežná záležitosť, takže akú má cenu by najlepšie povedalo Aukro. Osobne si myslím, že by 5.000,- pokoril. Z-kových 50 bonov sa vyskytuje na trhu veľmi poskromne.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.