Moderátoři: numismat, smith

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
10. 1. 2020, 14:08

Možná by opravdu bylo dobré vědět o co se zhruba jedná, občas "mince po dědečkovi" jsou prostě mince co děda vysypal z kapsy když se večer vrátil z hospody 😃 😉

petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

Vytvořeno:
10. 1. 2020, 14:11

No, vzhledem k tomu že jsem právě dopsal 800 položek do aukce od středověku ado FJI. a v minulé aukci jsem měl u položek co jsem zpracovával prodejnost přes 80 % tak se zase za úplného lidového umělce nepovažuji, ale ve vedení spolku máme samozřejmě lidí, kteří vědí, více a dokonce tento obor i studovali. Jinak díky za konstruktivní kritiku, člověk má aspoň snahu se vzdělávat. I tvůj písemný projev se poslední dobou zlepšil, včetně gramatiky.

MartinJ7

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2020

Vytvořeno:
10. 1. 2020, 14:16

Možná by opravdu bylo dobré vědět o co se zhruba jedná, občas "mince po dědečkovi" jsou prostě mince co děda vysypal z kapsy když se večer vrátil z hospody 😃 😉

Děda mince sbíral, ale některé kupoval za draho u skvělých společností na které jsou všichni upozorňovány 😞

Když tak něco sem vložím, ale až večer až to nafotím.

Guldiner

Moderátor

Zaregistrován:
28. 10. 2015

Vytvořeno:
10. 1. 2020, 14:46

No, vzhledem k tomu že jsem právě dopsal 800 položek do aukce od středověku ado FJI. a v minulé aukci jsem měl u položek co jsem zpracovával prodejnost přes 80 % tak se zase za úplného lidového umělce nepovažuji, ale ve vedení spolku máme samozřejmě lidí, kteří vědí, více a dokonce tento obor i studovali. Jinak díky za konstruktivní kritiku, člověk má aspoň snahu se vzdělávat. I tvůj písemný projev se poslední dobou zlepšil, včetně gramatiky.

No vidíš Petře nejsi sám kdo tohle dělá. Nejen, že pomáhá s určovanim a oceněním ve svém volném čase soukromým osobám , ale také aukčním sínim např. spolupráce s určovanim a rozlišením falz..
Myslím, že mnozí z nás aktivních sběratelů se nějak angažuje, ale naštěstí nemáme neustálou tendenci se chvástat.. No a všichni nemůžeme sedět ve výboru, ikdyž někteří by mohli dát příležitost druhým,třeba mladším a zkušenějšim.. 😉

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

Vytvořeno:
10. 1. 2020, 14:49

Dobré, tak to bude přesně pro Barbara...

petr1596

Uživatel

Zaregistrován:
23. 11. 2011

Vytvořeno:
10. 1. 2020, 14:53

Barbare, v tom výboru jsem nejmladší, koho bys tam chtěl dát? Také mladší a zkušenější, to se těžko kombinuje, možná tam někde u vás to jde, ale na sbírání mincí a studium kolem nich mají čas a peníze většinou pánové po čtyřicítce....ty mě vždycky překvapíš nějakou hlubokou myšlenkou!

none-m

Uživatel

Zaregistrován:
23. 8. 2016

Vytvořeno:
10. 1. 2020, 15:27

MartinJ4: no jestli děda kupoval predražené cetky z narodní pokladnice a u podobných šmejdů, tak tam hodnota není žádná. Hoďte sem fotku, ať víte, jestli má vůbec cenu vážit někam cestu

miroslavkrsiak@seznam.cz

numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

Vytvořeno:
12. 1. 2020, 22:21

MartinJ4: no jestli děda kupoval predražené cetky z narodní pokladnice a u podobných šmejdů, tak tam hodnota není žádná. Hoďte sem fotku, ať víte, jestli má vůbec cenu vážit někam cestu

Zalezi, co kupoval. Tyhle firmy prodavaji i mince a medaile ze stribra a zlata, i kdyz draho. Pak by ztrata byla o neco mensi. Bez fotky vic neporadime.

numismat@seznam.cz

MartinJ7

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2020

Vytvořeno:
14. 1. 2020, 11:00

Zdravím omlouvám se za delší odmlku, vkládám aspoň kousek z toho všeho. Ještě tam mám spoustu mincí ze světa i z čech, ale ty musím nějak rozumně nafotit děda je měl v milionech pytlíčkách😃
Jak píše NUMISMAT jsou tam mince těhlech společností, ale mají jsou třeba celé zlaté podle popisu co k tomu je, ale nejsem odborník. :-)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Adalbert

Uživatel

Zaregistrován:
15. 8. 2014

Vytvořeno:
14. 1. 2020, 11:43

První certifikát informuje, jde pouze o kopii - repliku mince vyraženou ze stříbra a pouze pozlacenou.
Hodnota kovu je v tomto případě poměrně nízká a sběratelská cena se blíží nule.
Druhá ražba, v tomto případě skutečně mince, byla vyražena ze zlata a má pravděpodobně pouze hodnotu použitého zlata, což je kolem 1 000 Kč, přesnou výkupní cenu zlata teď neznám.
Sběratele o tyto ražby nemají moc zájem, možná je koupí nějaký začátečník, nebo je někdo vykoupí jako investici do drahých kovů.
Hodně štěstí
Adalbert

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.