Dobrý den,
pokud by se našla dobrá duše k prohlédnutí a ocenění mé sbírky, budu rád. Pokud by byl i zájem o některé bankovky, nebráním se případné dohodě. Všechny fotky bankovkovek jsou ke stažení v zaZIPovaném souboru zde:
http://ulozto.cz/xSTr9Stg/bankovky-zip
V každém adresáři je vždy foto z jedné i z druhé strany bankovek a dovolím si napsat, že z 99% jsou všechny v opravdu špičkovém stavu. Pokud budete mít nějaký dotaz, klidně můžete psát na můj E-mail. Přeji klidné svátky vánoční a v novém roce mnoho zdraví a úspěchů. Milan T.

Je to velmi hezká průřezová sbírka Československa, která jistě potěší mnoho sběratelů. Nutno ovšem říct, že zejména začínajících, protože vzácnější bankovky mezi nimi nejsou a většina bankovek je opatřena sběratelskou perforací (buď SPECIMEN nebo 3 malé dírky). Ocenit si v podstatě můžete sám - stačí vzít Bajera a jet položku po položce, u perforovaných budou ceny odpovídat (bankovní vzory ve sbírce nemáte - to jsou sice bankovky perforované, ale ceny v Bajerovi jsou pro sběratelské perforace ne pro bankovní vzory). Když ceny sečtete, budete mít odhad s přesností cca 10-20%. Něco nahodnotíte, něco podhodnotíte, ono se to vzájemně nějak vyruší. Pokud byste chtěl prodávat, bude záležet na mnoha okolnostech (mimo vlastní bankovky a jejich stav) - to je ten můj rozptyl cca 10-20% oběma směry. Co se týká stavů, zdá se, že máte pravdu. Proto můžete v Bajerovi brát ty nejvyšší ceny pro oba typy bankovek (neperf. a perforované).

Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď. Jsem v podstatě ale sběratel nesběratel amatér a vše jsem měl jen pro potěšení, vše jsem dostával darem a sbírám hlavně mince a to také jen pro potěšení, nezjišťuji ceny, prostě občas něco dostanu od kamrádů, rodiny a pod. Nemám ani žádnou literaturu kde bych mohl něco pozjišťovat, tak nevím zda se mi to někdy vůbec povede. Děkuji za reakci na sbírku a také za radu..
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.