Zaregistrován
12. 9. 2008
Jako dědictví po starém sběrateli starožitností se mi do rukou dostal tento svitek, dle nápisu na zadní straně datovaný 1491.
Rád bych ho ocenil a prodal. Jistou představu mám, zajímali by mě však i jiné názory. Případně ych měl i zájem o informace, zda neznáte nějaké aukce, kde se podobné staré písemnosti draží.
Ke svitku vím jen to, že je psán v jakési staré formě latiny. Přeložené to nemám a nemám ani ponětí o tom, co se tam píše. Obrázky jsem částečně opatřil protikopírovacími znaky a znemožnil čtení textu, který nechci zveřejňovat. Zakrytá jsou jen nepoškozená místa, veškeré poškození je viditelné. Svitek se samovolně stáčí do válečku.
Obrázky:
Zaregistrován
12. 9. 2008
mail: k a r c z e (zavináč) g m a i l . c o m
bez mezer
Zaregistrován
6. 11. 2008
cenu vždy bude z velké části určovat obsah listiny, takže bez této informace se o tom nemá cenu moc bavit...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
19. 1. 2008
cca před pěti lety jsem takřka totožnou věc vydražil na aukru za 3.000 Kč ... Nemyslím, že by ta cena nějak zásadně vzrostla..... jiné by to bylo, kdyby se dochovaly pečetě .....
Zaregistrován
16. 2. 2008
Jak píše Dráček,
jestli si psal Petr řečený Kulhavý z Rožmberka kam zakopal poklad, může to být zajímavé ale také to může být oslavná píseň k panence Marii a v tom případě jsou 3000,- až dost.
Nech si to přeložit.😉
Zaregistrován
19. 1. 2008
obávám se, že pokud majitel listiny neovládá latinu, tak překlad může stát víc, než je cena té listiny .... :-)
Zaregistrován
18. 8. 2012
tak stačí si na internetu vyhledat nějaké výrazy a třeba z toho pude obsah pochopit a zjistit jestli to má cenu nějak detailně řešit
Zaregistrován
17. 8. 2012
Jak píšou jiní, půjde spíše o obsah, ale i tak bych byl obezřetný, tyto "listiny" jsou sázka do loterie...😉 Já bych to neprodával, i kdyby se zjistilo, že to není nic extra😋 Zkus s tím zajít do archívu, několikrát mi tak pomohli🙂
Zaregistrován
12. 6. 2012
Když se to prodá, druhý podobně starý lejstro už v životě nezískáš.🙂
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.